Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nenavadno
Lekcija za voznika nagle jeze
Na nemški avtocesti je nek voznik napravil prekršek, ki bi ga sicer stal 20 evrov, a bo zanj moral odšteti 1500 evrov. Dogodek se je pripetil aprila, te dni pa je dobil sodni epilog.
Urša Prosenjak
8. avgust 2020 | 7:48:00

26-letnik je s terencem BMW X5 na Bavarskem za 11 km/h prekoračil dovoljeno hitrost. Kršitev, ki se kaj hitro zgodi nepozornemu vozniku. Toda mladeniča je pri tem ujela kamera stacionarnega radarja, nad čemer voznik bavarskega terenca ni bil navdušen. Ko je opazil kamero, ji je pokazal sredinec.

Policija je posnetek vulgarne geste predala sodišču, ki je vozniku naložilo kar 75-krat višjo kazen od prvotne, ki bi jo moral plačati zgolj za prekršek. Namesto 20 bo tako plačal 1500 evrov, doletela pa ga je tudi enomesečna prepoved vožnje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
denis1304
totalna neumnost s strani sodišča
8.8.2020 14:50:57
BMWZ4
Vso to sranje z radarji je neumnost, saj se gre samo za denar in državno blagajno. Imam ogromno km za sabo in lahko mirne duše povem, da je veliko situacij v prometu, ki so 100-krat nevarnejše od 61 km/h skozi naselje, pa jih nihče ne kaznuje, saj jih je težko dokazati. Pravim težko, ne pa nemogoče. Je pa se policajem dosti enostavneje postaviti v senco in meriti hitrost, kot pa aktivno sodelovati v prometu in kaznovati nevarna ravnanja predvsem nespretnih in starejših voznic/voznikov. Naj jih samo nekaj naštejem: nepravilno vključevanje in zapuščanje avtoceste, cincanje pri zavijanju v levo na stransko cesto, navzlicno pospeševanje prehitevanega voznika, vožnja pri slabem vremenu brez luči, prepočasna vožnja in s tem prisiljevanje ostalih k prehitevanju, prehitevanje čez polno črto in v škarje, namerno zaviranje iz jeze itd.
9.8.2020 8:26:33
jjs
Res, dokaj težko je oceniti benefit te "lekcije". Da ljudje ne bodo več dvigali sredincev ob pogledu na radar?
9.8.2020 10:45:52

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija