Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ioniq bo postal Hyundaijeva nova avtomobilska znamka
Novice   |   Napoved
Ioniq bo postal Hyundaijeva nova avtomobilska znamka
Korejski proizvajalec je zelo resno zastavil strategijo za razvoj električnih vozil in s tem postavil temelje za rojstvo nove avtomobilske znamke.
Peter Pirkovič Hyundai
10. avgust 2020 | 7:47:00

Tako kot so leta 2015 ustvarili prestižno znamko Genesis, so zdaj objavili napoved, ki prinaša rojstvo znamke Ioniq, ta pa bo predstavljala nova električna vozila. Že v prvi napovedi so napovedali rojstvo treh novih modelov, ki se bodo zvrstili do leta 2024, grajeni pa bodo na platformi E-GMP, katera bo omogočala zelo hitro polnjenje in velik doseg. Prvi od treh električarjev, Ioniq 5, se predstavi že prihodnje leto in bo nadaljevanje lani predstavljene študije Hyundai 45 Concept. Limuzinski Ioniq 6 je načrtovan za leto 2022, medtem ko bomo električnega SUV-ja Ioniq 7 spoznali čez 4 leta. Korejski avtomobilski velikan napoveduje, da bi globalno do leta 2025 lahko uspeli prodati več kot pol milijona vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Treba je priznati, da pri Hyundai/Kia v svojem razvoju ne delajo prav velikih kiksov, si pa za vsako stvar vzamejo svoj čas. Ni druge, kot da verjamem, da bo tudi ta odločitev prinesla koristi. Če Toyota počasi ugaša pojem "Prius" (ker itak postajajo vsi njeni modeli hibridni), bo Hyundai pod imenom Ioniq verjetno kmalu sestavil celo paleto priključnih/hibridov/EV. Ta praksa, ki ji sledijo tudi nekatere druge znamke, kaže, da ni verjetno, da bodo ICE kar čez noč odšli s trga, saj bi potem skupaj z njimi izginila tudi tradicionalna imena znamk.
10.8.2020 8:48:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija