Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Luksuz
Razkošje Aston Martina v steklenici
Sodelovanja med avtomobilskim proizvajalcem in proizvajalcem alkoholnih pijač ne vidimo prav pogosto. A čeprav avtomobili in alkohol ne spadajo ravno skupaj, pa so oboji lahko sinonim glamurja. Zlasti, ko govorimo o prestižnih znamkah, kot sta Aston Martin in Bowmore.
Urša Prosenjak
10. avgust 2020 | 11:30:00

Britanska ikona in ugledni škotski proizvajalec viskija sta lani napovedala sodelovanje, zdaj pa sta predstavila rezultat: single malt viski z batom motorja Aston Martin DB5 vgrajenim v steklenico. Cena: 65.000 dolarjev.

Njegovo ime, Black Bowmore DB5 1964, je poklon letu, ki je bilo za obe znamki prelomno. Bowmore je takrat začel uporabljati parni kotel namesto klasičnega načina destilacije, proizvedli pa so tudi prvi primerek viskija Black Bowmore, ki je eden najredkejših na svetu - v več kot pol stoletja so ga ustekleničili le šest izvodov.

Istega leta Aston Martin DB5 postal filmska legenda v franšizi Jamesa Bonda s filmom Goldfinger. V spomin na izjemno leto v zgodovini obeh podjetij so izdelali 25 steklenic posebne izdaje Black Bowmore viskija.

O ekskluzivnosti Bowmore viskija priča dejstvo, da je bilo od leta 1993 izdelanih le 6.000 steklenic, medtem ko je Jack Daniels samo v lanskem letu prodal več kot 13 milijonov devetlitrskih zabojev. Tokratna izdaja Bowmora pa je zaradi udeležbe Aston Martina še ekskluzivnejša. Razlog je v posebni steklenici, katere ključni element je bat motorja DB5. Stekleni del je ročno izdelal Glasstorm, izdelava enega primerka pa traja en teden. Steklenica Black Bowmore DB5 1964 je shranjena v ročno izdelano škatlo, spremlja pa jo še knjiga s podrobno Bowmorovo zgodovino vse od leta 1779 do danes.

Ustekleničeno razkošje bo naprodaj od letošnje jeseni dalje, zanj pa bo treba odšteti 65.000 dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija