Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Najdba
Skoraj nov Fiat Uno iz leta 1996
Med starodobniki se je na spletu pojavil skoraj nov Fiat Uno, ki išče novega lastnika. Uradno mu do statusa starodobnika manjka še nekaj let, prvič je bil namreč registriran septembra 1996, je pa za svojih 24 let nenavadno dobro ohranjen.
Urša Prosenjak
12. avgust 2020 | 7:02:00

Presenetljiv je predvsem podatek, ki ga razkriva števec kilometrov. V vseh letih je prevozil komaj 900 km. Služil je namreč kot razstavno vozilo, zato je večino teh kilometrov nabral le z vožnjami do vzdrževalnih servisov. Iz istega razloga je na zadnjih sedežih še vedno zaščitna folija, v celoti pa avto deluje, kot bi pravkar pripeljal iz tovarne.

Poganja ga litrski motor povezan s petstopenjskim ročnim menjalnikom, oprema je minimalistična, kot je pač bila v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, edini element razkošja – za takratne standarde - je modra kovinska barva.

Njegovi izjemni ohranjenosti je primerna tudi cena. Prodajalec, nemško podjetje Sportscars4you, zanj zahteva 5.900 evrov, kar je znatno več, kot je običajna cena Fiatov istega letnika.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija