Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kitajska ostaja Nissanova rešilna bilka
Novice   |   Gospodarstvo
Kitajska ostaja Nissanova rešilna bilka
Nissan je eden izmed mnogih avtomobilskih proizvajalcev, ki se trenutno spopadajo s finančnimi težavami, pa tudi z nekoliko manj ugledno podobo v javnosti.
Urša Prosenjak
22. september 2020 | 7:23:00

Škandal v zvezi s Carlosom Ghosnom in padec prodaje sta ogrozila Nissanovo zvezo z Renaultom. Še vedno pa ostaja upanje na največjem svetovnem avtomobilskem trgu. Nissan je namreč ena najmočnejših japonskih znamk na Kitajskem, pri čemer ji  pomaga enakovredno strateško partnerstvo z Dongfeng Motor Group.

Prav Ghosn je pred skoraj dvema desetletjema vodil Nissanov vstop na kitajski trg, zdaj pa se vse bolj kaže, da bo to njihova prva bojna linija. Pred nedavnim je podjetje začelo graditi svojo prihodnost na višanju prodaje na Kitajskem, Japonskem in v ZDA.

»Šibke znamke bodo postajale šibkejše, močne pa močnejše, kar je prihodnost za nas,« je povedal Shohei Yamazaki, predsednik Dongfeng Motor Group. »Toda ko nehamo izboljševati svojo blagovno znamko, se pojavi tveganje. Na Kitajskem nam lahko hitro spodleti.«

Na Kitajskem je Nissanu prodaja padla le za 1-odstotek, vsi ostali proizvajalci pa so v fiskalnem letu, ki traja do marca, utrpeli kar 11 odstotkov zmanjšano povpraševanje.

»Nissanova prednost na Kitajskem je moč znamke, ki so jo zgradili konkurenčni modeli skozi leta,« je povedal Cui Dongshu, predstavnik China Passenger Car Association. »Za podjetje pa je izziv konkurirati Toyoti, ki je dokazala svojo konkurenčnost v inovativnosti in kompetentnosti ne le z znamko Toyota, pač pa tudi z Lexusom.«

Nissanov najuspešnejši model je trenutno Sylphy, ki je po priljubljenosti prehitel Volkswagnovo Lavido.

Do leta 2022 načrtujeta Nissan in Dongfeng prodajo 2,6 milijona vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
slonana
Zelo lep.
22.9.2020 16:50:52

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija