Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Vodil bo dve avtomobilski znamki hkrati
Novice   |   Imenovanje
Vodil bo dve avtomobilski znamki hkrati
Po tistem, ko je Luca De Meo v začetku tega leta sporočil, da po štirih letih zapušča krmilo Seata, bo njegovo mesto zdaj zasedel šef Cupre.
Peter Pirkovič
24. september 2020 | 8:45:00

Herbert Diess, ki vodi Volkswagnovo skupino, je sporočil, da bo vodenje Seata s prvim oktobrom prevzel Wayne Griffiths. Slednji bo tudi v prihodnje obdržal mesto šefa podznamke Cupra, na čelu katere je že od lanskega januarja. Griffiths se je Seatu pridružil v letu 2016 kot vodja prodaje znamke Seat in s svojo strategijo med leti 2016 in 2019 uspel povečati prodajo za več kot 40 odstotkov.

»Wayne Griffiths je eden najbolj uspešnih menedžerjev v naši skupini. V zadnjih štirih letih je s Seatom dosegel rekordno rast prodaje Seata, vmes pa se je preselil še k novo nastali znamki Cupra. Ima mojo polno podporo in prepričan sem, da bo nadaljeval pot uspeha tudi na Seatu,«je ob imenovanju izjavil Herbert Diess.

Velja spomniti, da je španska znamka pred nekaj meseci napovedala naložbeni načrt v višini 5 milijard evrov med letoma 2020 in 2025, ki vsebuje razvoj številnih hibridnih in električnih modelov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija