Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Harley Davidson zapušča Indijo
Novice   |   Odhod
Harley Davidson zapušča Indijo
Po desetletju neuspehov v Indiji se Harley Davidson dokončno umika z največjega svetovnega trga dvokolesnih vozil.
Urša Prosenjak
27. september 2020 | 10:58:00

Po podatkih ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo bo Harley Davidson zaprl tovarno v indijskem Bawalu in odpustil okoli 70 zaposlenih. Ameriški proizvajalec motociklov bo opustil tako proizvodnjo kot tudi prodajo v Indiji.

V desetih letih je Harley Davidson v Indiji prodal 25.000 motociklov. V upadu je tudi prodaja na svetovni ravni, polovico vseh vozil, prodanih v letu 2020, pa so prodali v ZDA. Sicer je podjetje na indijski trg vstopilo leta 2009, vendar se s ponudbo in cenami ni prilagodilo tamkajšnjemu zelo konkurenčnemu trgu. Najbolje prodajana dvokolesna vozila v Indiji imajo prostornino motorja do 125 kubičnih centimetrov, najpriljubljenejši model je Hero Splendor s 97,2 ccm motorjem, zanj pa morajo Indijci odšteti 715 dolarjev. Za primerjavo, Harleyev vstopni model Street 750 stane 6.370 dolarjev, kar je za indijski trg občutno preveč.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija