Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Odškodnina za žrtve vojaškega režima v Braziliji
Novice   |   Volkswagen
Odškodnina za žrtve vojaškega režima v Braziliji
Nemški Volkswagen bo plačal 5,6 milijona evrov kompenzacij in donacij kot odškodnino zaradi kazenskega pregona nekdanjih uslužbencev med brazilsko vojaško diktaturo med leti 1964 in 1985.
Urša Prosenjak
28. september 2020 | 6:48:00

Vladna komisija, ki preiskuje zlorabe v Braziliji med trajanjem diktature, je odkrila dokaze, da so podjetja, med katerimi je tudi Volkswagen, skrivoma sodelovala z vojsko in med svojimi zaposlenimi identificirala morebitne nasprotnike režima in aktiviste. Mnogi delavci so bili zaradi tega odpuščeni, aretirani ali pa deležni nadlegovanja s strani policije. Številni vrsto let niso mogli dobiti nove službe.

Volkswagen je prejšnji teden podpisal sporazum z brazilskim tožilstvom v Sao Paulu, po katerem bodo plačali 2,6 milijona evrov združenju nekdanjih zaposlenih in njihovih potomcev, preostanek denarja pa bodo namenili različnim organizacijam s področja boja za človekove pravice.

Volkswagen je v izjavi za javnost sporočil, da čeprav je preiskava razkrila sodelovanje med njihovo brazilsko varnostno službo in vojaškim režimom, pa ni jasnih dokazov, da je bilo sodelovanje institucionalizirano v podjetju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija