Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bo Silent Shadow prvi električni Rolls Royce?
Novice   |   Ugibanja
Bo Silent Shadow prvi električni Rolls Royce?
BMW navdušeno elektrificira svojo floto, a doslej le pri svoji osrednji znamki in Miniju, znamka Rolls-Royce pa ohranja konvencionalen pogon. Po zadnjih podatkih pa lahko tudi tu pričakujemo spremembe.
Urša Prosenjak
28. september 2020 | 7:37:00

Pred nedavnim je BMW zaprosil za zaščito blagovne znamke imena Silent Shadow. Glede na to, da je Shadow del imena več Rolls-Royceovih modelov, se zdi povezava precej očitna, čeprav iz tega ni razvidno, ali je projekt že v teku, ali pa si je BMW zgolj želel rezervirati ime za nedoločeno prihodnost.

Rolls-Royce je sicer predstavil električno različico modela Phantom VII že leta 2011, a zvestih kupcev to ni zanimalo in tako projekt nikoli ni prišel do proizvodne faze. Poimenovali so ga Rolls-Royce 102EX, poganjala sta ga dva elektromotorja, do 100 km/h pa je pospešil v 8 sekundah.

Lahko bi se odločili tudi za vmesno pot in kupcem ponudili priključni hibrid, a se podjetje za to možnost ni odločilo. Svoj vstop v električno revolucijo naj bi načrtovali s povsem električnim dvovratnim kupejem, ki bo na voljo tudi kot kabriolet.

Rollsovih kupcev elektrika tudi skoraj desetletje po prvem poskusu kot kaže ne zanima pretirano, toda če bo nov model ponujal zavidljivo zmogljivost in impresiven doseg, si utegnejo premisliti. Rolls-Royce naj bi svoje električno vozilo predstavil še pred koncem leta, vendar najverjetneje le kot pred-proizvodni projekt in ne kot končan izdelek.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Oblikovna grozljivka.
28.9.2020 9:37:29
jjs
Ime Silent Shadow mi je všeč. Oblikovno pa seveda upam, da gre le za hec.
28.9.2020 11:30:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija