Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tretja generacija bo nastajala samo v BMWjevih obratih
Novice   |   Mini Countryman
Tretja generacija bo nastajala samo v BMWjevih obratih
Minijevega križanca ne bodo več izdelovali Nizozemci.
Urša Prosenjak
17. oktober 2020 | 7:53:00

Mini Countryman že od leta 2016 izdeluje nizozemska tovarna VDL Nedcar. Od leta 1967 je tam nastalo okoli 5,5 milijona vozil različnih znamk, kot so DAF, Volvo, Smart, Mitsubishi in Mini. Tovarna lahko z obratovanjem v dveh izmenah letno izdela 200.000 avtomobilov.

Ena izmed znamk pa bo zaradi pandemije koronavirusa prekinila sodelovanje s tovarno. BMW namreč ni poslal novega naročila za model Mini Countryman.

»VDL Nedcar ne bo dobil dolgoročnega naročila skupine BMW za model Mini Countryman. Zaradi pandemije in z njo povezanih težav se je BMW odločil, da bodo naslednika obstoječega modela proizvajali v okviru lastnih proizvodnih kapacitet,« je sporočilo nizozemsko podjetje.

Tretjo generacijo Countrymana bo tako proizvajal BMW sam. Druga generacija je sicer letos doživela prenovo ob sredini modelskega cikla, zato lahko novo generacijo pričakujemo čez nekaj let.

VDL Nedcar sicer ni edina tovarna, v kateri za zdaj še nastaja Countryman. Izdelujejo ga tudi BMWjeve tovarne v Indiji, Maleziji in Indoneziji. VDL Nedcar se trenutno trudi zagotoviti ohranitev delovnih mest, na kar bo vplival BMWjev odhod.

BMW je ob odločitvi poudaril, da kvaliteta podjetja VDL Nedcar, njihova zanesljivost in konkurenčnost niso bili podlaga za odločitev o umiku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
slonana
Bravo!
17.10.2020 11:24:58
jjs
Bravo? Me pa zanima, v katerih BMW-jevih obratih ga bodo izdelovali. Oxford? Nedcar si bo tako kot podobni freelancerji v Gradcu ali Uusikaupunkuju moral najti druge partnerje. Po lastnih izkušnjah pa lahko povem, da Eindhoven ni bil kakšen pojem silne kvalitete - niti kot Daf niti kot Volvo niti kot Nedcar. Za Minija ne vem, ampak tam izdelani prejšnji avti so bili praviloma bolj pokvarljivi kot drugje izdelani avti iste znamke.
17.10.2020 12:16:27
slonana
Res je lep.
17.10.2020 22:06:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija