Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Daimler in Aston Martin poglabljata sodelovanje
Novice   |   Gospodarstvo
Daimler in Aston Martin poglabljata sodelovanje
Aston Martin je napovedal širitev sodelovanja z Daimlerjem. Britanski proizvajalec luksuznih avtomobilov bo dobil dostop do Daimlerjeve tehnologije, vključno s hibridnim in električnim pogonom, nemški koncern pa bo v zameno dobil Aston Martinove delnice.
Urša Prosenjak
28. oktober 2020 | 6:13:00

Podjetje, na čelu katerega je od avgusta nekdanji prvi mož Mercedesa Tobias Moers, bo ponudilo 250 milijonov novih delnic z vrednostjo po 50 britanskih penijev. Z novimi delnicami bo delež Mercedes-Benza v podjetju postopno do leta 2023 znašal 20 odstotkov namesto trenutnih 2,6 odstotka.

»V našem dolgoletnem partnerstvu bomo naredili nov korak in dvignili sodelovanje na novo raven, saj bo Mercedes-Benz AG postal eden naših največjih delničarjev,« je povedal predsednik uprave Aston Martin Lawrence Stroll.

»Gre za rezultat šest mesečnega dela postaviti podjetje na pot uspeha in priložnosti med nami. Zadovoljen sem z dosedanjim napredkom. Naše dolgoletno partnerstvo z Mercedes-Benz AG prehaja na novi nivo, saj postajajo eden največjih solastnikov.«

»Po novem imamo dostop do vodilnih tehnologij za naše izdelke, vključno z električnimi in hibridnimi pogoni.«

Čeprav je govora predvsem o sodelovanju pri cestnih avtomobilih, bo seveda sodelovanje potekalo tudi v F1 v okviru pravil za prihodnje leto.

Med solastniki Aston Martina najdemo tako šefa Mercedesa v F1, Tota Wolffa kot tudi Sebastiana Vettla, ki bo prihodnje leto dirkal za Aston Martin.

Nemški koncern bo s prvim povečanjem deleža dobil pravico do imenovanja enega neizvršnega direktorja v upravni odbor Aston Martina.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Lepo je videti, da bo Aston preživel. Ena zadnjih živečih britanskih legend.
29.10.2020 7:40:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija