Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
V načrtu so trije električni Miniji, proizvodnja samo na Kitajskem
Novice   |   Uradno
V načrtu so trije električni Miniji, proizvodnja samo na Kitajskem
Iz Minija sporočajo, da bo njihova električna mobilnost v prihodnje temeljila na treh modelih.
Peter Pirkovič
29. oktober 2020 | 11:36:00

Pravzaprav dva od teh že poznamo. Elektrifikacija se bo nadaljevala pri trivratni različici, samo z elektriko bo opremljena tudi nova generacija Countrymana, obenem pa so napovedali še rojstvo novega kompaktnega križanca, ki bo svoje mesto našel pod Countrymanom. Ker bodo pri vseh najnovejših elektrognanih modelih precejšnjo pozornost namenjali kitajskemu trgu, bodo tudi vsi ti Miniji z elektro pogonom nastajali v kitajski tovarni, v tesnem sodelovanju z družbo Great Wall. Prvi električni Miniji nove dobe se bodo začeli sestavljati sredi leta 2023.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
To pa ni dobro za EU. Podobno se obnašajo kot Volvo, pa Renault z Dacio, pa še se jih najde. Upam, da se bo še v EU kaj delalo, nenazadnje bi lahko tudi kak kitajski proizvajalec tukaj postavil fabriko, če bi uvozne carine malo povečali oni mojstri v Bruslju...
29.10.2020 17:43:31
Gazibo2
Ah ta EU.
29.10.2020 18:17:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija