Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Petrol podpira dober projekt namenjen starejšim občanom
Novice   |   Pomoč
Petrol podpira dober projekt namenjen starejšim občanom
Prostosfer je vseslovenski postovoljski projekt, ki starejšim občanom ponuja brezplačne prevoze znotraj občin. Delovanje omogočajo prostovoljni šoferji ter partnerji projekta Petrol, Zavarovalnica Triglav, Mercator in AMZS. Trenutno je PROSTOFER sestavlja mreža 47 občin, v 27 občinah pa za okolju prijazne prevoze skrbi Petrol.
Uredništvo
17. november 2020 | 14:38:00

Starejši občani, ki nimajo lastnega prevoza, ne vozijo sami, ali imajo nižje dohodke, imajo pogosto težave z dostopom do osnovnih storitev, kot so zdravnik, trgovine ipd. Če tukaj dodamo še ponekod slabe povezave javnega prometa, ki so sploh zdaj, v času pandemije nekoliko ohromljene, vidimo, da zna biti že obisk prijatelja na drugi strani mesta velik izziv. Zahvaljujoč projektu PROSTOFER starejši na enostaven in okolju prijazen način brezplačno pridejo na želeni cilj.

 

Petrol v tem projektu sodeluje kot dobavitelj električnih vozil in polnilne infrastrukture. Tam, kjer se v posamezni občini pojavi potreba po prevozih za starejše, poskrbijo za električno vozilo in ponekod tudi kompatibilno polnilno infrastrukturo. Ta je pri tovrstni uporabi vozila pogosto zelo zaželena, saj omogoča, da je vozila ves čas parkirano na varnem mestu (npr. pred občino), ob tem pa se lahko na primer celo noč polni. Na tak način je vozilo vsako jutro polno, hkrati pa ne zaseda javnih površin za polnjenje električnih vozil.

“Petrol je eden izmed vodilnih ponudnikov trajnostne mobilnosti v Sloveniji in širši regiji. Je vodja dveh večjih EU projektov (Urban-e in Multi-e) in član številnih drugih. Ti projekti so usmerjeni v zagotavljanje trajnostne mobilnosti, tako z vidika postavitve, upravljanja in vzdrževanja polnilne infrastrukture, kot tudi pridobivanja nepovratnih finančnih sredstev za električna vozila, ki so namenjena javni uporabi. Ena izmed takšnih oblik uporabe električnih vozil so tudi prevozi za starejše. S tem je Petrol postal pomemben strateški partner številnih občin in podjetij, saj jim lahko zagotovi zelo kvalitetno polnilno infrastrukturo in hkrati pridobi nepovratna finančna sredstva za lažji prehod na e-mobilnost,” je povedal Tadej Smogavec, vodja Razvoja trajnostne mobilnosti v Petrolu.

 

S sodelovanjem z občinami in pomočjo občanom do brezplačnih prevozov po vsej Sloveniji v Petrolu širijo mrežo električne polnilne infrastrukture, pomagajo občinam pri prehodu v trajnostno prihodnost, ozaveščajo širšo javnost, da električno vozilo ni primerno zgolj za mlade, temveč tudi za nekoliko starejše in predvsem sledijo zastavljeni strategiji pri prehodu v družbo, ki ponuja celovite energetske rešitve. Pomemben del teh je tudi trajnostna mobilnost.

Trenutno v projektu PROSTOFER Petrolova električna vozila uporabljajo občine Zreče, Oplotnica, Vrhnika, Šmarje pri Jelšah, Dobrepolje, Komen, Radlje ob Dravi, Logatec, Ravne na Koroškem, Ruše, Žalec; Jesenice; Ivančna Gorica; Žiri; Markovci; Ribnica; Loška dolina; Žirovnica; Kanal ob Soči; Braslovče, Škofja Loka, Železniki, Murska Sobota, Cerklje na Gorenjskem, Medvode, Gorenja vas – Poljane in Brezovica.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija