Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Investicija milijarde evrov v slovaško tovarno
Novice   |   Volkswagen
Investicija milijarde evrov v slovaško tovarno
Volkswagen bo v svojo slovaško tovarno investiral milijardo evrov, polovico tega zneska pa bo namenil proizvodnji nove generacije modelov Passat in Škoda Superb, je v ponedeljek sporočil predsednik VW Slovaška Oliver Gruenberg.
Urša Prosenjak
18. november 2020 | 7:49:00

Investicijo bodo razporedili po celotnem naboru modelov, ki jih proizvajajo na Slovaškem, ustvarila pa bo tudi 2000 novih zaposlitev, je dodal vodja kadrovske službe Sebastian Krapoth. Avtomobilska industrija z Volkswagnom na čelu je sicer hrbtenica slovaške proizvodnje in izvoza.

Škoda je minuli petek napovedala selitev proizvodnje svojega premijskega modela Superb na Slovaško. Superb in Passat sta namreč zgrajena na enaki platformi, prav tako pa imata veliko skupnih delov. Zaradi tega so odpovedali prvotne načrte o proizvodnji v Turčiji, odločitev pa je razburila tudi sindikat Volkswagnove enote na Češkem, Škoda Auto, kjer je znamka Superb nastajala zadnji dve desetletji.

»Celotna investicija v Bratislavi obsega milijardo evrov,« je povedal Gruenberg. »Gre za investicijo v celoten nabor modelov, ki jih proizvaja Volkswagen Slovaška.«

Dodal je še, da ne načrtujejo povečanja proizvodne kapacitete tovarne, ki je v lanskem letu izdelala 377.750 avtomobilov. V tovarni so doslej proizvajali premijske modele, kot sta Audi Q7 in Porsche Cayenne, več kot 99 odstotkov proizvodnje pa je namenjenih izvozu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Samo, da niso šli v Turčijo!
18.11.2020 19:50:45
klemens
skrivo, ti bi dal plus, ampak ni možnosti. Je pa zanimivo, Slovaška, Madžarska, kako velike so te države po proizvedenih vozilih.
18.11.2020 20:39:51

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija