Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Za kalifornijske delavce Tesle najnovejša omejitev ne velja
Novice   |   Tesla
Za kalifornijske delavce Tesle najnovejša omejitev ne velja
Delavci Tesline tovarne v Kaliforniji veljajo za tako imenovane esencialne delavce, zato zanje najnovejše omejitve zaradi pandemije ne veljajo, je odločil tamkajšnji urad za zdravje.
Urša Prosenjak
22. november 2020 | 7:14:00

Med podjetjem Tesla in kalifornijskimi oblastmi vlada napetost že več mesecev, saj je Elon Musk že v lockdownu ob prvem valu pandemije zavračal upoštevanje ukrepov in celo grozil, da bo proizvodnjo preselil v drugo zvezno državo.

V četrtek je kalifornijski guverner odredil policijsko uro za vse nenujne aktivnosti. Od sobote naprej prebivalci Kalifornije ne smejo zapustiti prebivališč med 22. in 5. uro, razen v nujnih primerih. Ukrep ne velja za esencialne delavce – izraz zajema službe nujne pomoči in ostale dejavnosti, ki jih ni mogoče prekiniti ali ustaviti. Kalifornijski urad za javno zdravje je na seznam esencialnih delavcev uvrstil tudi določene segmente proizvodnje. .

»Ključni proizvodni sektor vključuje različne panoge, ki veljajo za jedro gospodarstva, med njimi pa je tudi proizvodnja transportnih sredstev,« so sporočili iz urada.

Posamezna okrožja znotraj zvezne države Kalifornija sicer lahko samoiniciativno zaostrijo ukrepe, vendar okrožje Alameda, kjer se nahaja Teslina tovarna, po zadnjih podatkih tega še ni storila.

Med izbruhom v marcu so lokalne oblasti odredile zaprtje tovarne in ustavitev proizvodnje za približno šest tednov, nato pa je Musk na lastno odgovornost proizvodnjo ponovno zagnal v začetku maja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija