Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
V letu 2022 tudi električni Macan in Q5 e-tron
Novice   |   Uradno
V letu 2022 tudi električni Macan in Q5 e-tron
Skupina Volkswagen je pred kratkim razkrila načrte za prihodnost, ki med drugim vključujejo še več poudarka na razvoju električnih vozil. Napovedujejo prihod še dveh.
Peter Pirkovič
24. november 2020 | 11:14:00

Vezano na nove načrte je jasno, da se v njihovih delavnicah pospešeno razvijata še dva elektrognana modela. Pri Porscheju delajo na novem Macanu, pri Audiju snujejo pa novega Q5 e-trona, ki se bosta med seboj menda tehnično malce razlikovala. Uradnih podatkov, ki bi se navezovali na oba avtomobila, za zdaj še niso razkrili, neuradno pa je slišati, da se Q5 e-tron gradi na MEB platformi, torej na isti kot sta nastajala Škodin Enyaq in VW-jev ID.4, medtem ko Porscheja gradijo na platformi PPE (Premium Platform Electric), kateri bi lahko imel vgrajene tudi do štiri elektromotorje. Več bo znanega v prihodnjih mesecih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija