Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ford ukinja del prodaje in zapira tovarne v Braziliji
Novice   |   Prestrukturiranje
Ford ukinja del prodaje in zapira tovarne v Braziliji
Del velikega prestrukturiranja, ki poteka znotraj ameriškega velikana, je tudi zaprtje treh tovarn in zaustavitev prodaje nekaterih modelov te znamke v Braziliji.
Peter Pirkovič Ford
13. januar 2021 | 8:56:00

Tovarni v mestih Camaçari (Ka, Ka Sedan in Ecosport) in Taubaté (proizvodnja motorjev za Fordova vozila) so že zaustavile proizvodne procese oziroma bodo v zelo zmanjšanem obsegu še nekaj mesecev izdelovale zgolj rezervne dele za avtomobile, ki so bili prodani v zadnjih letih, medtem ko bo tovarna v mestu Belo Horizonte obratovala najdlje do jeseni. Zaprtje tovarn je del 11 milijard dolarjev težkega prestrukturiranja po vsem svetu, ki ga Fordovci izvajajo, da bi izplavali iz rdečih številk in zadihali. Z odločitvijo, da se zapirajo tri tovarne, se posledično zaključuje tudi prodaja modelov Eco Sport, Ka, Ka Sedan in Troller T4 (terenec izdelan na platformi Rangerja).

Da so se odločili za tako radikalno potezo, ki bo za posledico okrog 6 tisoč odpuščenih delavcev, je tudi ta, da je prodaja vozil v Braziliji padla za 26 odstotkov, kar močno občuti tudi ameriška znamka. Brazilska operacija zaprtje tovarn bo Ford stala okrog 2,5 milijarde dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija