Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
S tožbo nad Mercedes
Novice   |   Kanada
S tožbo nad Mercedes
Mercedes razred S je sinonim za kakovost in zanj se odločijo vozniki, ki od vozila pričakujejo brezpogojno zanesljivost v vseh ozirih. Včasih, čeprav redko, pa se kaj tudi zalomi.
Urša Prosenjak
14. januar 2021 | 7:44:00

To sta na lastni koži izkusila kanadska zakonca. Datong Yang in Guifang Huo sta leta 2017 kupila nov Mercedes S 550 za 160.000 dolarjev. Že po enem letu pa je najprestižnejši Mercedes začel povzročati težave.

Po približno 6500 prevoženih kilometrov se je med vožnjo začel zatikati volan. Nevšečnost ju je skrbela, zato sta avto odpeljala na pooblaščeni servis v Richmondu, kjer so situacijo preverili in ugotovili, da z avtom ni težav.

Medtem so v sosednjih ZDA odpoklicali razred S zaradi težav s servo volanom pri modelih izdelanih med leti 2015 in 2019, kar je kanadska lastnika vozila navdajalo z dodatno skrbjo. Težave je namreč povzročalo pregretje transzistorja v volanskem sklopu, ki je botrovalo izklapljanju serva.

Pooblaščeni sevis, na katerega se je kanadski par obrnil, je predlagal dve možni rešitvi: z avtom se lahko lastnika vozita dalje kot običajno, ali pa ga prodata. Odločila sta se za tretjo možnost. Leta 2018 sta avto trajno parkirala. Vožnja z njim se jima je zdela prenevarna, da bi ga uporabljala še naprej, prav tako pa ga nista želela prodati in tako s težavo obremeniti novega lastnika.

Obrnila sta se še na nemško predstavništvo Mercedesa, kjer so pojasnili, da mora biti avto popravljen v sklopu odpoklica.

V začetku leta 2019 je par tožil Mercedesovega kanadskega zastopnika zaradi nespecifične okvare in izgube zadovoljstva v vožnji. Mercedes-Benz Canada naj bi sodni postopek prelagal, vendar namerava Yunk vztrajati pri tožbi zaradi varnosti ne le svoje družine, pač pa tudi ostalih lastnikov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jože
Me ne preseneča... Pričakoval bi vrhunske strokovnjake - mehanike, ličarje in kleparje, ter seveda elektrotehnike in prodajne inženirje, pa so vse prej kot strokovnjaki - navadni mešetari. Prodajno-sprejemni inženirji sploh ne vedo kaj skupaj paše, vozilo ne pregledajo in potem vse štrli iz njega, kleparska dejavnost jim tudi ne gre od rok in sem vesel, da se bo Autocomerce moral spopasti s konkurenco. Cene servisa pa v nebo in v diametralnem nasprotju s kvaliteto. Torej vozilo naj bi bilo oh in sploh, bi pa rekel, da bo so bili mehaniki zastave boljši pri opravljanju svojega dela in da se približuje, zaradi "samo dobiček" nivo kvalitete pri Mercedesu na nivo Trabanta - QM je zelo slab pri nas.
14.1.2021 9:54:18
etilometer
Problem je, ker imajo eni še vedno mnenje, da je Mercedes narejen drugače kot drugi avti izven zemeljskega območja😂in se nič ne kvari. Dejansko je pa znamka bolj na dnu kar se pokvarljivosti tiče. Ne govorim da so slabi avto ravno nasprotni zelo zelo dobri, da se pa kvarijo pa tak ne preseneča glede na to kako zakomplicirano so njihovi prestižni modeli narejeni.
14.1.2021 12:38:05
v10power
Še dobro da so vsaj rezervni deli poceni - aja ups, niso.
14.1.2021 13:38:44
skrivo
Nič nenavadnega, danes je vse pri avtomobilu ratalo neskončno komplicirano, ker je enostavno prezahtevno za mehanike, da bi to popravili. Saj imajo izobraževanja, ampak avtomobilska elektronika je danes na tako visokem nivoju, da jo razumejo le inženirji, ki so to ustvarili in nihče drug (še sam bog ne ve več ). Sem že večkrat povedal in bom še enkrat: če vam avto dela brezhibno, se zavedajte, da ste eden redkih srečnežev v tem pogledu.
14.1.2021 18:48:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija