Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zadnji model s konvencionalnim motorjem prihaja to poletje
Novice   |   Lotus
Zadnji model s konvencionalnim motorjem prihaja to poletje
Kljub električnemu hiperšportniku Evija in prihajajočemu SUV se Lotusov motor z notranjim izgorevanjem letos še ne poslavlja. Njegov labodji spev prihaja to poletje.
Urša Prosenjak
23. januar 2021 | 7:47:00

Neimenovan vir blizu podjetja je za Automotive News Europe razkril, da bo Lotus to poletje predstavil zadnji model, ki bo še imel motor z notranjim izgorevanjem. Tehnične podrobnosti zaenkrat še niso znane, celoten nabor različic pa naj bi obsegal izvedbe v cenovnem razredu od 55.000 do 105.000 funtov. Tolikšna raznolikost bi lahko pomenila, da bo novinec nadomestil modele Elise, Exige in Evora. Direktor Lotusa Phil Popham je pojasnil, da je nov model načrtovan za leto 2022, Lotusu pa bo omogočil občutno rast. Razvijajo ga kot globalni model, tako kot bodo vsa svoja ostala prihodnja vozila.

Sodobna električna platforma bo novemu modelu omogočala več funkcij povezljivosti, zasnovan pa bo za vsakdanjo uporabo s poudarkom na udobnem vstopanju in izstopanju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Andrej1412
Lotus in udobno vstopanje? Brezkompromisnost je bistvo tega avta. Upam, da ga na ne bodo pomehkuzili. Bilo bi škoda.
23.1.2021 17:57:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija