Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Revolucionarna rešitev težav z vodnim klinom
Novice   |   Inovacija
Revolucionarna rešitev težav z vodnim klinom
Italdesign je razvil novo tehnologijo, ki utegne spremeniti principe vožnje na spolzkem cestišču.
Urša Prosenjak
20. februar 2021 | 21:00:00

Podjetje je sicer znano po svojih dosežkih v oblikovanju in avtomobilski umetnosti, zdaj pa so se podali na področje varnosti. Povezali so se s tehnološkima gigantoma Bosch in Easyrain ter se s skupnimi močmi spopadli z akvaplaningom.

Razvili so tehnologijo, ki so jo poimenovali Aquaplaning Intelligent System (AIS). Senzorji zaznajo, kdaj pnevmatike začnejo izgubljati talni oprijem in s pomočjo programske opreme izvedejo protinapad z brizganjem vode pred kolesi, kar vozilu omogoči ponovno prevzeti nadzor nad površino.

Testiranja v naravnih pogojih izvajajo na Pirellijevem poligonu v Vizzoli. Primerjalne fotografije kažejo, da Audi A6 brez vključenega sistema izgubi nadzor na 7 mm vodnega klina pri 100 km/h, z vključenim AIS pa teh težav nima.

Ekipa, zaslužna za novo tehnologijo, navaja 35-odstotno izboljšanje pri vožnji naravnost in 30-odstotno izboljšanje v ovinkih. »Znanstveni koncept smo prenesli na avtomobilski prototip in ugotovili smo, da je zmogljivost sistema višja, kot smo pričakovali. Prepričani smo, da se bo sistem kmalu dosegel proizvodnjo," je povedal izvršni direktor podjetja Easyrain Geovani Blandina.

Za zdaj se še ne ve, kdaj bo nova tehnologija prišla na trg in kateri proizvajalci jo bodo uporabljali, vendar če bo sistem predstavljal varnejšo vožnjo po zmerni ceni, se bo hitro prijel.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Končno ena prava inovacija!
21.2.2021 14:51:13
klemens
Pohvalno, me pa zanima v primeru, da se vozim 400 km na Dunaj po dežju, kakšen tank vode moram imeti v vozilu, da bi to delovalo vso pot? 100L, 200L, 500L, 1000L. Mora biti voda mehka, da vodni kamen ne zamaši šob? Vnaprej hvala za odgovore.
21.2.2021 15:15:44
Aichi
21.2.2021 20:48:26
macolar
Potem bi bila veliko boljša kavitacija z zrakom. Z kompresorjem v šasiji lahko delaš zalogo nonstop in veselo pihaš pred kolesi. Tale stvarca pa je iz opisa sodeč momentalna in sicer za tisti hip ko avto izgubi oprijem, zatorej tako majhen volumen. Problem nastane če v primeru dolge vožnje zapelješ v več akvaplanning situacij.
21.2.2021 20:54:49
macolar
In najcenejša rešitev? Gumijasta zavesa pred kolesom ki bi odrivala vodo. Narejena tako da se spušča sorazmerno z obrabo.
21.2.2021 20:57:12
skrivo
macolar: še malo izpopolnimo tole tvojo rešitev; gumi zavesa je v obliki puščice, da odriva vodo levo-desno (kot čoln). Na montirana je na pogon, ki se spusti le v primeru dežja ali snega (deluje tudi kot plug). Elektronika s kamerami poskrbi za regulacijo dvigovanja/spuščanja, da je zavesa/plug vedno oddaljena od tal 3mm in se ne obrablja z drsanjem po tleh. Mater smo pametni
21.2.2021 23:42:25
Aichi
Kaj reči na tole:

22.2.2021 0:51:34
7even77
Količina vodnega zalogovnika je bilo tisto prvo, na kar sem pomislil, ko sem prebral uvodne besede članka. Pa potem vzdrževanje celotnega sistema, dopolnjevanje/dolivanje vode ustrezne kakovosti in podobno... Zamisel pa pozdravljam, vsekakor.
22.2.2021 6:43:07
klemens
Aquaplaning je težava, verjetno jo vsi poznamo in je tudi zelo nevarno. Rešitev drugih je veliko. Ker je moje delo tudi svetovanje na odvodnjavanju vozišč, je največja težava nepravilno odvajanje meteorne vode, premajhni nakloni, neustrezni odtoki, zanemarjanje vzdrževanja-čiščenja... Druga opcija je tudi drenažni asfalt, v SLO je že na nekaterih mestih vgrajen, https://www.youtube.com/watch?v=I16WGau3jxE , tako, da ni potrebno, da odkrivamo toplo vodo. V kolikor bi bile ceste projektirane, narejene, ter vzdrževane kot je treba, bi bilo teh težav zelo malo oz. skoraj nič.
22.2.2021 8:19:49
Macolar
Ja aichi, ti bi se pa z Creinino cisterno priklopljeno vozil okoli.... Draga mojstra, rusi z kavitacijo že lep čas delajo torpede ki dosegajo visoke hitrosti pod vodo. Kar se zavesce tiče, vama pa ne potegne da bi tako enostavna rešitev celo delovala. Čudno da snaga že več desetletij čisti luže z krtačami in gumijastimi zavesami oz. z podobni zadevo. Včasih se najbolj kmečka zadeva izkaže za učinkovito. Samo je treba znat kaj v roke prjet pa naredit, ne pa samo čakat da stvar pride v trgovino.
22.2.2021 9:29:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija