Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dvovratne žrtve elektrifikacije
Novice   |   Mercedes-Benz
Dvovratne žrtve elektrifikacije
Zaradi elektrifikacije se bodo morali posloviti nekateri manj prodajani Mercedesovi modeli.
Urša Prosenjak
25. februar 2021 | 0:04:00

Ob vse obsežnejši elektrifikaciji se zaradi smiselnosti porabe sredstev Mercedes osredotoča na bolje prodajane modele, to pa pomeni, da so njihovi butični modeli ogroženi. Nekatere so že nehali proizvajati, še nekaj pa jih čaka podobna usoda.

Modeli SLC ter kupe in kabriolet različici razreda S so se že poslovili, sledila pa naj bi še dva dvovratna modela.

Markus Schafer pojasnjuje, da se je njihova ponudba preprosto preveč razširila: »Dosegli smo portfelj skoraj 50 modelov, z električno linijo EQ pa jih prihaja še več. Obstajajo omejitve glede tega, kaj lahko naredimo na področju raziskav in razvoja.«

Nekateri modeli so trenutno konkurenčni le na majhnih trgih in se zato preprosto ne izplačajo, zato želijo stroške omejiti in sredstva preusmeriti v bolje prodajane modele. Po Schaferjevih besedah so v pripravi znatne spremembe portfelja in čeprav Mercedes ne bo povsem opustil kupejev in kabrioletov, se bo prednostno osredotočal na električna vozila.

V letošnjem letu vseeno prihaja nova generacija SL roadsterja, sledil pa bo kupe AMG GT. Prav tako se ne bosta še kmalu poslovila kupe in kabriolet razreda E, ki sta pred nedavnim doživela prenovo.

Mercedesova politika sprememb portfelja bo tako najverjetneje doletela pravkar predstavljen razred C, ki morda ne bo dobil kupeja in kabrioleta. Čeprav uradnih podatkov o tem ni, pa domnevo podpira tudi odsotnost opažanja morebitnih prototipov omenjenih različic.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija