Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Vpoklic Kone zaradi težav z baterijo
Novice   |   Hyundai
Vpoklic Kone zaradi težav z baterijo
Huyndai bo moral po težavah z gorenjem baterije pri električni Koni vpoklicati 82 tisoč vozil.
Artur Švarc
25. februar 2021 | 0:04:00

Problem se skriva pri dobavitelju baterij, LG Chem, ki je skupaj s Hyundaijem ugotovil, da se ne bo dalo težave odpraviti le s softverskim obližem. Kone, narejene od novembra 2017 do marca lani bodo vpoklicali in v celoti zamenjali baterijo.

Po pisanju Financial Timesa imajo celice, ki jih LG Chem izdeluje v kitajskem Nanjingu, napako na katodi. Stanje lahko pripelje do kratkega stika, tudi če je električna Kona izključena. Do zdaj je zagorelo 18 vozil, od tega 10 v Južni Koreji.

Hyundai bo na domačem trgu začel z vpoklicem konec marca, ocenjujejo pa, da bo za to potrebnih kar 900 milijonov dolarjev, kar je skoraj polovico lanskega dobička. Del stroškov bo seveda moral prevzeti LG Chem, zato bo ta cifra predvidoma znatno manjša. Vse to pa Hyundaja ne bo ustavilo pri elektrifikaciji. Pred dnevi predtavljeno novi Ioniq SUV je že požel veliko ovacij širom sveta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
milky
Pa kdo si NE BI želel avtomobila, ki se lahko spontano vžge ? Greš ponoči spat in se zjutraj zbudiš brez bajte - vse za ekologijo in ta občutek vzvišenosti.
25.2.2021 7:33:39
klemens
Berem, da bo EL vozilom prepovedano parkirat v javnih garažah, oz. da ne bodo smeli biti parkirani v zaprtih prostorih zaradi možnosti vžiga in posledično zelo strupenih plinov ob gorenju.
25.2.2021 8:41:51
shark911
Klemens: ne vem kje si to prebral,ampak to se niti slučajno ne more zgoditi,da bi EV-jem prepovedali parkiranje v javnih garažah (a hibridom in priključnim hibridom tudi? Ker oni imajo tudi baterije,ki se lahko vžgejo)...to bi bil res svetovni paradoks
25.2.2021 11:48:30
skrivo
Klemens, to je bedarija, plinašem tudi prepovedujejo parkiranje v garažnih hišah (itak da je bedarija), pa dizelaš in bencinar se tudi lahko spontano vžgeta, tudi teh primerov ni malo. Glede na to, da bodo čez 10 let vsi avti vsaj hibridi, potem bodo garažne hiše samevale? Kaj pa avti na vodik, še huje joj jo joj? Ja seveda bodo prepovedali. Kdo si bo pljuva v lastno skledo...
25.2.2021 22:16:12
skrivo
Drugače pa to ni nič napran VW kazni za goljufijo, ki je za nameček še vse nas zastrupljala...
25.2.2021 22:18:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija