Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Levova nova podoba
Novice   |   Peugeot
Levova nova podoba
Pod okriljem novoustanovljenega Stellantisa bo Peugeot deležen prenove znamke. Prvi korak je predstavitev novega logotipa.
Urša Prosenjak
26. februar 2021 | 0:06:00

Zadnjo spremembo logotipa je Peugeot predstavil leta 2010, tokratna pa je ena večjih v celotni zgodovini znamke. Namesto leva, ki hodi po zadnjih nogah, bo nov logo prikazoval levov obraz s profila, z bujno grivo in odprtimi usti, ki razkrivajo čekane. Če že prejšnji lev ni deloval krotko, pa je ta še bolj zastrašujoč.

Logotip je oblikovan v obliko ščita, na katerem je levja glava, nad njo pa napis Peugeot s samimi velikimi tiskanimi črkami. Dizajn je kombinacija sodobnosti in zgodovinskega pogleda, poznavalci pa ga opisujejo kot enega boljših logotipov zadnjega časa. Peugeotu se je uspelo izogniti futurističnemu slogu, ne da bi logo deloval zastarelo.

Nov dizajn odraža nedavni pomik podjetja v višje tržne segmente in predstavitev novih električnih vozil, pojasnjujejo pri Peugeotu.

Prvi avto, na katerem bomo lahko občudovali nov logotip, bo pred nedavnim prenovljeni 308, do leta 2023 pa bomo videli tudi že pri vseh Peugeotovih predstavnikih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
MaStr
Na las je podoben znaku iz leta 1960 ...
26.2.2021 11:15:00
jjs
Lahko da, MaStr, a nisem prepričan (poglej kakšno sliko Columbovega 403) - jaz mislim, da je imel znak iz leta 1960 "bavarskega", torej stoječega leva. Se pa spomnim, da sem imel na enem svojih Peugeotov v 80.-ih takšno levjo glavo na volanu (a brez trikotnega ščita).
26.2.2021 15:50:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija