Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dvojna prelomnica v segmentu terencev
Novice   |   Škoda
Dvojna prelomnica v segmentu terencev
S prvim marčevskim dnem je tovarno zapustil dvomilijonti Škodin SUV, ki je obenem tudi 250.000. primerek modela Kamiq.
Urša Prosenjak
2. marec 2021 | 0:01:00

»Dva milijona Škodini SUV-jev sta močan dokaz predanosti in znanja naše ekipe. Vozilo, ki je doseglo ta mejnik, se obenem ponaša s svojim lastnim mejnikom, saj je zaokrožilo četrt milijona proizvedenih modelov Kamiq, zato je ta dosežek za nas toliko bolj poseben,« je povedal Michael Oeljeklaus, Škodin član upravnega odbora za proizvodnjo in logistiko.

S premiero modela Yeti je leta 2009 Škoda položila temelje svojega uspeha v segmentu SUV. Do konca proizvodnega obdobja v letu 2017 je bilo narejenih 684.500 primerkov priljubljenega modela. Še istega leta so predstavili dva nova modela, Kodiaq in Karoq, ki sta imela klasične Škodine značilnosti: emotiven dizajn, prostornost in praktičnost. Do danes so proizvedli približno 593.600 primerkov modela Kodiaq in 454.800 primerkov modela Karoq.

Leta 2019 so v svojo ponudbo terencev dodali model Kamiq, ki združuje najboljše lastnosti segmenta z značilnostmi kot so višji odmik od tal, višji položaj sedenja, okretnost kompaktnega avta in Škodin značilni dizajn. Kombinacijo so kupci izjemno dobro sprejeli, kar se odraža tudi v uvodoma omenjenih številkah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Strinjam se z v clanku navedenimi Skodinimi znacilnostmi; prostornost in prakticnost. Ne vem pa, kje se vidi emotiven dizajn.
2.3.2021 1:49:12
klemens
Lepe številke, dizajn pa razen Kodiaq-a, pa tudi ta ni presežek, zame celo podpovprečen. Od Škodinih SUV-jev, bi imel samo Kodiaq-a, ostalih ne bi nikoli kupil.
2.3.2021 18:30:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija