Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aussie Invader prihajajo po tisočico v miljah
Novice   |   Rekordi
Aussie Invader prihajajo po tisočico v miljah
Najhitrejše vozilo na planetu je Greenov ThrustSSC, ki ima rekord 1228 km/h.
Artur Švarc
2. marec 2021 | 0:01:00

A to se zdaj sliši smešno ob načrtih Avstralskih Aussie Invader, ki prihodnje leto nameravajo s svojim vozilcem Aussie Invader 5R podreti Greenov rekord za malo šalo in doseči hitrost 1000 milj na uro ali 1609 km/h.

Avstralci skrivajo pogon zaradi pravnih razlogov, tako pravijo. Dvojno gorivo poganja B3 raketni motor, ki premore 280 kN, preračunano okoli 200 tisoč konjev, kar je noro tudi za sam raketni pogon.

Simulacije so pokazale, da bo to dovolj, da 5R doseže 1000 mph v 22 sekundah. V tem času bo motor porabil 2,8 tone goriva in potisnil 9,2 tonsko raketo na kolesih naravnost v knjige rekordov in zgodovino.

Prvi poskus rekorda bodo opravili prihodnje leto, ne ve se še kje, a nekje v eni od avstralskih puščav, ki jih je v izobilju.

»Prepričani smo, da lahko podremo rekord, ki je trenutno 1227,7 km/h in dosežemo več kot 1000 milj na uro,« je povedal Mark Read, medijski direktor projekta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija