Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bronasta Shelby Cobra
Novice   |   Replika
Bronasta Shelby Cobra
Na dražbi se je znašla avtomobilska mojstrovina posebne vrste: replika modela Shelby Cobra, narejena iz brona.
Urša Prosenjak
5. marec 2021 | 0:19:00

Repliko Cobre je izdelalo podjetje Kirhham Motorsports iz ameriške zvezne države Utah. Karoserija je ročno narejena v celoti iz brona. Oblikovana je bila po vzoru Shelby 427 S/C Cobra iz leta 1965. Poleg sijoče zunanjosti pa ima tudi vse ostalo, kar imajo prave Cobre.

Pod pokrovom se nahaja 8,4-litrski 427 FE V8 motor z močjo 485 kW, ki ga je izdelalo podjetje Carroll Shelby Engine Company, povezan pa je s petstopenjskim ročnim menjalnikom.

Edinstven primerek dopolnjujejo še stranske cevi iz nerjavečega jekla, kromiran roll bar in platišča v Hailbrandovem slogu, ki so ovita v pnevmatike Goodyear Eagle za pridih klasike.

palicami in kompletom odbojnih platišč v slogu Halibranda. Slednja je za dodaten klasičen pridih zavita v "billboard" pnevmatike Goodyear Eagle. Kot lahko vidite na zgornjih slikah, je notranjost opremljena z elementi, ki ustrezajo obdobjem, predvsem s črnimi usnjenimi sedeži v vedrih in usnjeno armaturno ploščo.

Notranjost je v slogu takratnega obdobja, predvsem sedeži iz črnega usnja in z usnjem prevlečena armaturna plošča.

Bronasta Shelby Cobra se trenutno nahaja v New Yorku, pod okriljem avkcijske hiše RM Sotheby's pa se prodaja za 475.000 dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Zbiralci železja si že manejo roke
5.3.2021 8:31:14
alfafil
Ikona, brezčasna.
5.3.2021 9:38:50
spartan
Bolj se mi zdi ameriška ikona. Shelby.
5.3.2021 13:07:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija