Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Lexus opozarja na nevarnost pisanja sporočil med vožnjo
Novice   |   Varnost
Lexus opozarja na nevarnost pisanja sporočil med vožnjo
Voznik v povprečju porabi 4,6 sekunde, ko ob prejetju SMS sporočila med vožnjo pogleda na telefon. Toliko časa njegova pozornost ni usmerjena na cesto.Lexus je razvil inovacijo, ki voznikom pomaga razumeti nevarnost tovrstnega početja.
Urša Prosenjak
9. april 2021 | 0:22:00

V model NX so vgradili okna iz elektrokromatskega stekla, ki se zatemni za izbrano obdobje, v tem primeru za 4,6 sekunde. Voznikom so želeli ponuditi občutek, koliko časa je to v primeru, da vozimo, vendar ne gledamo na cesto in kaj lahko pomeni naša odločitev, da bomo med vožnjo pogledali na telefon.

Za volan so sedli običajni vozniki, ki pa niso vedeli, da jim bodo za nekaj sekund odvzeli pogled na cesto. Zaradi panike ob nenadni »slepoti« naj bi imel poskus večji učinek. Njihovo izkušnjo so posneli, video pa so objavili 6. aprila, ki ga Američani zapišejo v formatu 4/6, kar sta enaki številki kot zloglasen čas gledanja na telefon. S tem so želeli opozoriti na nevarnost motenj med vožnjo.

»Lexus želi osveščati o varnosti za volanom s spreminjanjem našega dojemanja vožnje in pisanja sporočil,« je povedal Vinay Shahani, podpredsednik trženja pi Lexusu. »Tudi najnaprednejši varnostni sistemi ne morejo nadomestiti nedeljene pozornosti voznika.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
A res? Zakaj pa nam potem servirajo vsi avtomobilski proizvajalci tablice v avtomobilih in ostale ne-bodi-ga-treba aplikacije, ki samo motijo voznika. Poleg tega, da odstranjujejo gumbe iz avtomobilov po tekočem traku.
9.4.2021 7:31:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija