Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novi SL bo imel prostora za 4 potnike
Novice   |   Prve fotografije notranjosti
Novi SL bo imel prostora za 4 potnike
Nemci so objavili prve fotografije potniške kabine nove generacije modela SL, ki bo po novem imel na voljo dve dodatni mesti za potnika. Namreč, SL s svojim prihodom nadomešča praznino za modelom AMG GT Roadster, ki so ga pred kratkim upokojili.
Peter Pirkovič Mercedes
14. julij 2021 | 7:19:00

Mercedesov roadster, ki se bo še letos predstavil v svoji šesti generaciji, ostaja trdno zasidran v ponudbi avtomobilov, bo pa imel v prihodnje pomembnejšo vlogo, predvsem na račun dveh dodatnih, menda uporabnih, sedežev za prevoz potnikov. V preteklosti sta dva dodatna sedeža imela modela R107 iz leta 1972 in R129 iz konca osemdesetih. V naslednjih treh desetletjih so se Nemci pri SL-u držali recepta dveh sedežev.

Pri novemu modelu je potniška kabina primerno večja ter tudi precej bolj tehnološko napredna. Povsem na novo je zasnovana oblika digitalnih merilnikov, ogromen 11,9-palčni osrednji zaslon ima možnost spremembe naklona (zaradi bleščanja v primeru odprte strehe), zanimivo oblikovno zasnovo pa imajo tudi sprednji sedeži. Avto je grajen na novi platformi, njegovi sestavni deli pa so večinoma iz aluminija, trdnega jekla, magnezija in ogljikovih vlaken, s čimer so uspeli znižati skupno težo za 270 kilogramov. Še več podrobnosti o njem iz Mercedesa sporočijo v roku nekaj tednov, ko je na sporedu premiera celotnega avtomobila. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Končno, SL zadnja leta mi je bil prav smešen, ko sem kakšen redek primerek videl na cesti. Prava spaka.
14.7.2021 8:52:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija