Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Avto nekdanjega Beatla na lovu za novim lastnikom
Novice   |   Dražba
Avto nekdanjega Beatla na lovu za novim lastnikom
Na dražbi bodo prodali Mercedes 600 nekdanjega Beatla Georgea Harrisona.
Urša Prosenjak
27. julij 2021 | 0:18:00

Mercedes 600 velja za enega najljubših avtomobilov zvezdnikov in državnikov. Na trg je prišel leta 1963 kot naslednik modela 300D ‘Adenauer’ in v omejeni seriji. Bil je najdražji in tehnološko najnaprednejši Mercedesov model do takrat, pri njegovem razvoju niso gledali na stroške. Za pogon so mu namenili 6,3-litrski M100 V8, povezan s štiristopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Avto je bil razkošje na kolesih. Njegovo prilagodljivo zračno vzmetenje je bilo daleč pred svojim časom in je položilo temelje za današnjo tehnologijo. Vsako luksuzno lastnost na vozilu je poganjal zapleten hidravlični sistem, vključno z elektronskimi stekli in sedeži ter prtljažnikom, ki ga je bilo mogoče odpreti in zapreti s pritiskom na gumb.

Enega izmed njih je leta 1967 kupil kitarist zasedbe The Beatles George Harrison. Izbral je belo zunanjost, v notranjosti pa je bilo črno usnje in poudarki v barvi oreha. Preden je postal avto rock zvezdnika, je bil dotični Mercedes predstavitveno vozilo britanske podružnice Mercedesa.

Letošnjo pomlad je vozilo doživelo temeljito obnovo, ki jo je izvedel strokovnjak za Mercedesova vozila John Haynes. Zdaj bo s pomočjo dražbe pri CollectingCars dobil novega lastnika, ni pa znano, kakšna bo izklicna cena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija