Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Uspešni prvi polovici leta utegne slediti težavna jesen
Novice   |   Audi
Uspešni prvi polovici leta utegne slediti težavna jesen
Audi je v prvi polovici leta dosegel rekordno prodajo, vendar se utegne zaradi težav v dobavni verigi in višjih stroškov surovin situacija v drugi polovici leta obrniti.
Urša Prosenjak
2. avgust 2021 | 2:02:00

V prvih šestih mesecih letošnjega leta so prodali 982.000 vozil in ustvarili 29,2 milijarde evrov prihodka od prodaje, kar je 43 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Glavni finančni direktor Juergen Rittersberger opozarja, da obeti za drugo polovico leta niso tako obetavni. Povečuje se cena surovin, težave pa predstavlja tudi globalno pomanjkanje polprevodnikov. V avgustu in septembru bi lahko prišlo celo do ustavitve proizvodnje, do konca leta pa nato ne bi več mogli nadoknadili primanjkljaja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Dražje surovine bodo na kupce prenesli, nič bat, dobiček bo še vedno lep. Še najbolj se sekirajo vodilni, ker bo mogoče nagrada malenkost manjša in si bodo revčki morali kak meter krajšo jahto naročiti
3.8.2021 21:44:51

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija