Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Matiz v sodobni preobleki
Novice   |   Render
Matiz v sodobni preobleki
Daewoo Matiz je eden tistih avtomobilov, ki so bili pred nekaj desetletji razmeroma pogost pojav na naših cestah, naenkrat pa so z njih večinoma izginili. S pomočjo digitalne umetnosti lahko vidimo, kako bi izgledal v sodobni inkarnaciji.
Urša Prosenjak Budget Direct
2. avgust 2021 | 2:29:00

Matiz je na evropske ceste pripeljal leta 1998 kot mestni malček južnokorejskega proizvajalca avtomobilov Daewoo. V času svojega obstoja se je razvil skozi štiri generacije in požel spodobno priljubljenost.

Sicer ni bil ravno vrhunski dosežek avtomobilske industrije, vendar je svoje delo korektno opravljal. Oblikovno je veljal za grdega račka, čeprav je imel tudi svoje privržence, v vsakem primeru pa je njegova uporabnost premagala videz.

Čeprav se je že zdavnaj umaknil s svetovnega avtomobilskega odra, pa se ga mnogi še spomnijo. Nanj so pomislili tudi mojstri digitalne umetnosti pri Budget Direct, ki so izdelali render slike malčka, kot bi izgledal danes, če bi ga še proizvajali.

Namenili so mu večje vetrobransko steklo ter nižjo in bolj športno držo kot jo je imel Matiz prve generacije. Linijo oken so poravnali s spodnjim robom vetrobranskega stekla, z ostrejšimi linijami karoserije in prenovljeno masko s podolgovatimi žarometi in ostalimi podrobnostmi pa so mu dali pridih sodobnosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
No, prvotna oblika je bila tako (kot že tolikokrat) posledica zavrnitve Giugiarovega predloga. Tokrat je šlo za Pando II, za katero je predlagal obliko v stilu malega (ozkega) 5-vratnega enoprostorca. Ko je Fiat projekt zavrnil, ga je Jurček prodal Daewooju (ista znamka je na isti način prišla do oblik modelov Espero (naj-bi-bil-Citroen) in Leganza (naj-bi-bil-Jaguar Kensington). Je pa Giugiaro po njihovem naročilu dejansko oblikoval modela Lacetti in Kalos. Glede na to, da renderji ponavadi omogočajo vse mogoče prelepo-da-bi-bilo-res, pa me tale res ne prepriča.
2.8.2021 11:09:41
alfafil
Tako, kot si napisal, ampak, ali ni šlo za zavrnjen Seicento?
2.8.2021 13:53:15
jjs
Ja, lahko bi imel kar prav. Tudi to verzijo sem nekje zasledil. Morda je šlo res za zavrnjenega naslednika tedanjega cinquecenta, namesto katerega so potem na hitro zmašili skupaj sicer čisto simpatični Seicento.
2.8.2021 17:46:05
jjs
Koncept Lucciola.
2.8.2021 17:47:40

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija