Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Električni varnostni avto
Novice   |   BMW
Električni varnostni avto
BMW je predstavil nov varnostni avto za motociklistično dirko svetovnega prvenstva MotoE v Avstriji. To bo povsem električni i4 M50.
Urša Prosenjak
3. avgust 2021 | 0:38:00

Baklo bo prevzel od hibridnega i8, med dirki pa ne bo ostal neopažen, zahvaljujoč specifični črni poslikavi z živo zelenimi poudarki in značilnimi barvami serije M. Glede na to, da v seriji MotoE sodelujejo samo električni motocikli, je logična odločitev, da ima enako vrsto pogona tudi njihov varnostni avto. Poganjata ga dva elektromotorja s sistemsko močjo 250 kW, ki ju napaja 83,9 kWh litij-ionska baterija, ki omogoča 510 km dosega. Voznik bo lahko preizkusil tudi funkcijo Sport Boost, ki za deset sekund osnovno moč poveča na 400 kW, osnovni navor 795 Nm pa se poveča za dodatnih 65 Nm.

Ljubitelji električne hitrosti bodo lahko BMW i4 M50 v vlogi varnostnega avta občudovali 15. avgusta na Red Bull Ringu v Avstriji. Takrat se bo električna limuzina tudi prvič v živo predstavila javnosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija