Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Papežev priložnostni vozni park
Novice   |   Škoda
Papežev priložnostni vozni park
Škoda je papežu Frančišku za njegov pravkar zaključeni obisk Slovaške priskrbela dva električna avtomobila Enyaq iV, v spremstvo pa so dodali še dva primerka modela Karoq.
Urša Prosenjak
16. september 2021 | 0:01:00

Papež se je na Slovaškem mudil med 12. in 15. septembrom in v tem času so mu bili na voljo štirje Škodini avtomobili: dvakrat Enyaq iV in dvakrat Karoq. Enyaq iV je prilagojen v skladu z zahtevami Vatikana. Standardna zatemnjena zadnja stekla so zamenjali s prozornimi okni, da občinstvo papeža med vožnjo bolje vidi. Kromirani nosilci vatikanske zastave so nameščeni na prednji blatnik na sopotnikovi strani, posebno nalogo vozila pa razkrivajo tudi uradni papeževi logotipi. Za lažje izkrcanje so namestili še dodatno ročico. Vsa vozila so v kovinsko črni barvi in imajo črno notranjost.

Papež je svoj priložnostni vozni park uporabljal od prihoda na letališče v Bratislavi v nedeljo popoldne, med obiskom predstavnikov politike, diplomacije, javnosti in cerkve, vse do srede, ko se je vrnil v Rim.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija