Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
V zapor zaradi vohunjenja
Novice   |   Švedska
V zapor zaradi vohunjenja
Švedsko sodišče je 47-letnika obsodilo na triletno zaporno kazen zaradi korporativnega vohunjenja za Rusijo.
Urša Prosenjak
17. september 2021 | 0:05:00

Storilec je pridobival pomembne zaupne informacije podjetja Scania in jih prodajal uslužbencu ruskega veleposlaništva. Osumljen je bil tudi podobnih kaznivih dejanj v zvezi s podjetjem Volvo, vendar je bil v teh točkah oproščen.

»Da bi lahko obtoženca spoznali za krivega vohunjenja, je potrebno dokazati, da bi uporaba informacij s strani tujih sil škodovala varnosti Švedske,« je sporočilo sodišče. »Okrajno sodišče je dokazalo, da je šlo za to v primeru Scanie, ne ba tudi Volva.«

Osumljenec je redno prejemal gotovino na svojih sestankih z uslužbencev Ruskega veleposlaništva, ki je bila plačilo za priskrbljene informacije. Storilec je sicer zanikal krivdo, vendar so ga zasačili ravno v trenutku, ko mu je Ruski diplomat v restavraciji izročil okoli 3.200 dolarjev.

V letih 2016 in 2017 je obtoženi delal za Volvo Cars, za tem, leta 2018 in 2019 pa za Scanio, dokler trenutka, ko je bil aretiran.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija