Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Za las ušla smrti
Novice   |   Nepremišljeno in nevarno
Za las ušla smrti
Zgodi se, da poskuša nepreviden voznik tekmovati z vlakom in prehiteti spuščanje zapornic na železniškem prehodu, s tem pa ogrozi sebe in druge. Pred nedavnim pa se je podobno bližnje srečanje zgodilo na Nizozemskem, le da v dogodku ni bilo udeleženo vozilo, temveč peška.
Urša Prosenjak ProRail
24. september 2021 | 0:35:00

Dogajanje na železniški postaji Ermelo je ujela kamera in posnetek se je kmalu razširil po spletu. Na njem vidimo žensko, ki teče čez tračnice kljub spuščenim zapornicam, nato pa se obrne v levo proti prehodu za pešce, ki je povezan s postajo. Ker zaradi zaprtih vrat ne more nadaljevati poti, se obrne in panično steče nazaj v smer, od koder je prišla, pri tem pa se le za las izogne vlaku, ki ravno takrat pripelje mimo.

Podatki nizozemskih železnic razkrivajo, da več kot tretjino zamud vlakov povzročijo ljudje, ki hodijo ob tirih ali čeznje. Vlaki morajo zaradi tega upočasniti, obenem pa so o dogajanju obveščeni tudi vlaki, ki sledijo, in morajo prav tako zmanjšati hitrost, da ne bi prišlo do naleta, kar nazadnje povzroči učinek snežne krogle in vodi do zamud. Oblasti dnevno nadzirajo tire in izrekajo globe pešcem, ki hodijo po njih ali jih prečkajo na mestih, ki za to niso namenjena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Čaki...ne štekam zakaj ni šla mimo zapornice? Samo meter bi šla v desno in bi šla mimo? Ali jaz česa ne vidim?
24.9.2021 12:39:26
kamiKaZaA
Ne vidiš njenega IQ-ja.
24.9.2021 17:20:27
Aichi
Ja... darwin je bil tokrat milosten
24.9.2021 22:41:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija