Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Reševanje zapuščenih avtomobilčkov
Novice   |   Restavriranje
Reševanje zapuščenih avtomobilčkov
Lepo je videti, ko poškodovano in uničeno vozilo dobi novo podobo s skrbno obnovo. To pa ne velja le za prava vozila, ki jih najdemo zapuščena v garažah, pač pa tudi za modelčke. Nekateri restavratorji so se posvetili izključno reševanju zapuščenih igračk avtomobilčkov.
Urša Prosenjak
27. september 2021 | 0:20:00

Na Youtube kanalih kot sta Restoration in Restore Machines lahko spremljamo podrobno prikazan postopek obnove modelčkov. Ogledamo si lahko, kako so se umetniki posvetili zdelanemu modelčku Mercedes-AMG GT Coupe, ki so mu manjkala kolesa in šipe, videti je bil, kot da je bil udeležen v prometni nesreči, uničena je bila tudi barva. Situacija z La Ferrarijem in Lamborghinijevim Aventadorjem je bila še hujša, saj sta bila skoraj neprepoznavna.

Mojstri se obnove lotijo z vso natančnostjo. Najprej razstavijo vsako posamezno komponento in vse delčke temeljito očistijo s pomočjo posebnih tekočin in krtačk. Včasih kovinsko ohišje očistijo celo s peskanjem, preden z razpršilnikom nanesejo nov sloj barve.

Po čiščenju, barvanju in poliranju delov zamenjajo morebitne manjkajoče ali pa močno poškodovane plastične komponente s tovarniško novimi. Na koncu vse delčke sestavijo in končni rezultat je enak, če ne celo boljši, kot je bil takrat, ko je bil avtomobilček še nov.

Marsikdo bi ugovarjal, da je vendar ceneje preprosto kupiti nov modelček, vendar priljubljenost teh videov kaže na to, da je pomembnejši proces rekonstrukcije, ki s posnetki privablja številne gledalce.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Manufakturno mojstrstvo. Kako pa sploh pridejo do teh "zapušćenčkov" oziroma bolje - kako so ti modelčki sploh lahko tako "uničeni"?
27.9.2021 10:17:36
alfafil
Mislim.... Vse za oglede in verjetno delež zaslužka. Tudi prav.
27.9.2021 10:35:59

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija