Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Akrapovičev izpuh tudi za bavarska športnika
Novice   |   Novo
Akrapovičev izpuh tudi za bavarska športnika
Kupci BMW-jev M3 in M4 Coupe lahko svoje avtomobile opremijo z izdelkom slovenskega proizvajalca. Namreč, BMW je za ta dva modela razvil nov izpušni sistem.
Uredništvo Akrapovič
13. oktober 2021 | 11:23:00

Iz podjetja Akrapovič sporočajo, da lahek in inovativno zasnovan izpušni sistem iz titana z ročno izdelanimi izhodi iz ogljikovih vlaken razvnema čute. Ker je v celoti narejen iz lahkih materialov, je za 35 odstotkov lažji od serijskega izpušnega sistema, vključuje pa tudi v Akrapovičevi livarni izdelane kompleksne dele, kot sta kolektorja.

V kompletu kupci prejmejo tudi posebno krmilno enoto, ki skupaj z ostalimi deli sistema zagotavlja ravno pravšnjo zvočno izkušnjo pri vseh vrtljajih, zaradi česar je vožnja hkrati udobna in športna. Pri običajni vožnji iz izpušnega sistema prihaja bogat zvok, ki se pri bolj dinamični vožnji razširi v globok športni zvok. Kar je najbolj zanimivo, nov izpušni sistem poskrbi tudi za boljšo zmogljivost. Pri testiranju na BMW M4 Competition, opravljenem na hišnem dinamometru, je izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) v primerjavi s serijskim izpušnim sistemom dosegel za 8 kW (10,9 KM) večjo moč pri 6000 vrtljajih in za 13,9 Nm večji navor pri 5000 vrtljajih.

Dodatne nastavitve elektronske krmilne enote niso potrebne, izpušni sistem pa poleg tega izpolnjuje zahteve homologacije ECE za M3 in M4, opremljene s filtri trdih delcev . Zaradi večje zmogljivosti, inovativne zasnove, čudovitega zvoka in navdušujočega videza je izpušni sistem Slip-On Line izdelek, ki je v samem vrhu tehnološkega razvoja izpušnih sistemov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Se samo meni zdi, ali postajajo izhodi počasi osmerokotni in vedno bliže obliki prednjih ledvičk?
13.10.2021 12:55:40
v10power
Lahko se motim, ampak verjetno je bil ravno to namen. Okrogle cevi so precenjene.
13.10.2021 17:01:31
KOMPRESOR
Zelo lep detajl.
13.10.2021 21:21:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija