Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zaradi pomanjkanja polprevodnikov težave tudi za Revoz
Novice   |   Spremembe
Zaradi pomanjkanja polprevodnikov težave tudi za Revoz
Naša edina avtomobilska tovarna v novembru prehaja na eno in pol izmensko delo, kar posledično pomeni, da bo brez dela ostalo 350 ljudi.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
14. oktober 2021 | 13:06:00

Pomanjkanje polprevodnikov močno upočasnjuje tempo dela v novomeški tovarni. Letos so proizvodne linije stale že več kot 70 dni, zato so vodilni morali sprejeti določene ukrepe. Iz Revoza so sporočili, bodo v prihodnjem mesecu šli na eno in pol izmensko delo, kar pomeni, da bodo dnevno izdelali le še okrog 480 vozil. V dozdajšnjih dveh izmenah so na dan izdelali okrog 700 avtomobilov. Hkrati to pomeni tudi zniževanje števila zaposlenih. Od sedanjih 2400, ocenjujejo, da bo delo izgubilo 350 ljudi. O tem se vodilni že pogovarjajo s sindikati, hkrati pa napovedujejo, da jim bodo pomagali pri iskanju novih zaposlitev. 

V Revozu trenutno izdelujejo Twinga, Clia, Twinga Electric in elektrognanega Smarta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Evo, pa imajo "vitko proizvodnjo", nič na zalogi, vse dostava just in time....pametnjakoviči menedžerski (beri nesposobneži)... Pa to ne velja samo za Revoz, skoraj vsi so zajebali na celi črti, ampak enih par avtomobilskih proizvajalcev, pa nima toliko težav...
14.10.2021 17:47:58
matt0
Ne znam si predstavljati skladišča, ki bi lahko pokril tolikšno izgubo dobave materiala v avtomobilski industriji za 1 leto ali več. Just in time se uporablja z razlogom.
14.10.2021 19:53:57
skrivo
matt0: eni si pa predstavljajo taka skladišča in ne da si jih samo predstavljajo, ampak jih tudi imajo, lastna ali najeta na drugih lokacijah relativno blizu. Če se osredotočimo samo na elektroniko (sicer to še zdaleč ni edino pomembno), je pa skladišče za pokritje pol leta proizvodnje zelo majhno, saj so te komponente po naravi pač zelo male.
15.10.2021 22:41:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija