Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Siromašno opremljena Lada za dobrih 11 tisočakov

Rusija

Rusija - Siromašno opremljena Lada za dobrih 11 tisočakov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.6.2022 22:08:00

AvtoVAZ je zaradi vseh težav zadnjega časa izdelal zelo poenostavljeno različico modela Lada Granta, ki se je zdaj tudi uradno predstavila javnosti. Tudi s ceno, ki glede na oskubljenost opreme niti ni tako nizka.

Urša Prosenjak

Po vseh težavah zaradi sankcij, odhoda Renaulta in pomanjkanja komponent je AvtoVAZ po krajši ustavitvi ponovno zagnal proizvodnjo in na trg poslal poenostavljeno Granto, ki pa je zaradi odsotnosti opreme zgolj senca nekdanjega modela.

Lada Granta Classic nima ključnih varnostnih funkcij, ki smo jih v zadnjih nekaj desetletjih jemali za samoumevne. Izdelana brez protiblokirnih zavor in zračnih blazin, manjkajo tudi elektronski sistem za nadzor stabilnosti in zategovalniki varnostnih pasov.

Kot da že to ne bi bilo dovolj slabo, motor, ki poganja vozilo, ni več v skladu s predpisi Euro 5, saj atmosferski 1,6-litrski motor izpolnjuje le Euro 2, ki je za začel veljati leta 1996. Medtem je tudi Euro 5 že zastarel, proizvajalci avtomobilov pa se že pripravljajo na Euro 7.

V uradnem sporočilu za javnost je AvtoVAZ zapisal, da je Granta »pripravljena za večpredstavnost s štirimi zvočniki«, kar pomeni, da je potrebno naknadno priklopiti glavno enoto. Ima centralno zaklepanje in potovalni računalnik ter električna sprednja stekla ter ogrevana in zložljiva ogledala.

Cena oskubljenega modela se je znižala za manj kot 2.000 evrov in se zdaj začenja pri znesku 658.300 rubljev ali 11.165 evrov. Granta je tako najcenejši avto na ruskem trgu. Ni pa še tako daljna preteklost čas, ko so se za podobno ceno celo zahodneje od Rusije prodajali bolje opremljeni avtomobili, ko so izpolnjevali varnostne in emisijske standarde.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija