Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Berlinska Gigafactory izgublja milijarde dolarjev

Tesla

Tesla - Berlinska Gigafactory izgublja milijarde dolarjev
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.6.2022 22:21:00

Teslini novi tovarni v Nemčiji in Teksasu izgubljata milijarde dolarjev, je povedal Elon Musk in poudaril visoke stroške, skromno proizvodnjo in težave v dobavni verigi.

Urša Prosenjak

Gigafactory v Gruenheideu pri Berlinu je Teslina prva tovarna v Evropi, tovarno v Austinu pa so odprli aprila letos.

»Te tovarne trenutno pogoltnejo veliko denarja,« je pojasnil Musk. »Trenutno sem osredotočen na ohranjanje poslovanja, da bi delavcem izplačali plače in da podjetje ne bi šlo v stečaj.«

Visoki stroški zagona proizvodnje v novih tovarnah so pogost pojav, vendar ima Tesla težave tudi v tovarni v Šanghaju zaradi lockdowna, ki je po Muskovih besedah ​​povzročil ogromne težave v proizvodnji.

Prvi mož Tesle je pred kratkim napovedal ukinitev delovnih mest in ob tem večkrat opozoril, da pričakuje upad aktivnosti v svetovnem gospodarstvu.

Podjetje Tesla bo v prihodnjih mesecih odpustilo od tri do 3,5 odstotka delovnih mest, je v ponedeljek potrdil Musk. V začetku leta je bilo v podjetju zaposlenih nekaj manj kot 100 tisoč delavcev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo 23.6.2022 22:53:04
Če ne bo ruskega plina, bodo Berlinsko fabriko morali na zimo celo zapreti oz. zaustaviti proizvodnjo.
jjs 24.6.2022 7:45:49
Ne vem, za Teslo me ne skrbi ne vem kako. Par let nazaj je že precej huje izgledalo, pa se je Elon izmazal (bolje kot Nikola). Bolj me skrbi to, kar piše Skrivo. Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni in kar se energetike tiče, so uspeli Nemci v zadnjih 20 letih potegniti prav vse napačne vzvode, ki se jih je dalo. Jaz samo upam, da se da v dovolj kratkem času znova usposobiti nekaj od tistih že zaprtih jedrskih elektrarn, kar bi bila po mojem skrajno laičnem mnenju najelegantnejša rešitev.
Sledge_Hammer 24.6.2022 12:32:40
Muskovo pričakovanje upada aktivnosti v svetovnem gospodarstvu je samo izgovor za njegove napačne poslovne odločitve in odpuščanja! Svetovno gospodarstvo bi lahko bilo v še 10x večjem dreku pa bi bilo povpraševanje po Teslinih avtomobilih še vedno večje od zmogljivosti tovarn. Če je kdo sposoben potopit firmo s takim potencialom, jo je on!
skrivo 24.6.2022 23:32:30
S-H, nič bat, Musk je v ključnih odločitvah še vedno prav odreagiral (vmes tudi klamfe serje, a tudi to premišljeno), sedaj pa tudi že nekaj časa ni več sam in tudi večinski lastnik Tesle že dolgo ni več.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija