Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

V zapor zaradi posnetkov objestne vožnje

Influenserji

Influenserji - V zapor zaradi posnetkov objestne vožnje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.6.2022 23:44:00

Skoraj ne mine dan, ko uporabniki družabnih omrežij v svojem viru novic ne bi opazili posnetkov, ki jih (praviloma vedno eni in isti) samooklicani vplivneži snemajo in objavljajo izza volana med vožnjo. Njihov britanski kolega pa je dobil lekcijo, ki ga bo izučila, da se tega ne počne.

Urša Prosenjak

Britanski YouTuber z več kot 69.000 naročniki, 25-letni Adeel Habib, bo moral za 27 mesecev za rešetke, ker je na svojem kanalu objavljal posnetke nevarne vožnje. Na posnetkih vozi objestno in prehitro, tekmuje z ostalimi vozniki, menjuje pasove brez uporabe smernika, ne upošteva prometne signalizacije in na sploh krši vse mogoče prometne predpise.

Po podatkih policije je prekrške zagrešil med decembrom 2020 in oktobrom 2021. Za njegov kanal, s katerega je zdaj odstranjena vsa vsebina, so izvedeli, ko so preiskovali nevarno vožnjo v območjih Leeds in West Yorkshire.

Izkazalo se je tudi, da to niso njegove prve težave z zakonom. Zaradi posedovanja in trgovine z mamili je bil obsojen na štiriletno zaporno kazen, za tokratne prekrške pa bo moral v ječo za 27 mesecev, kar 49 mesecev pa ne bo smel sesti za volan.

Kriminalist Richard Horn je poudaril, da Habib ne premore kančka sramu in da je z rednim objavljanjem svojih objestnosti za volanom, s katerimi je želel navdušiti svoje sledilce, do ostalih udeležencev prometa pokazal le popoln prezir.

Čeprav je njegov kanal Certi Drivers zdaj prazen, pa so šokantne vsebine ostale na drugih platformah, kot sta Reddit in TikTok, kjer pa jih uporabniki delijo kot svarilo, da se tako ne vozi.

@gparkes278 #certidrivers #thrashed #c63amg ♬ original sound - gparkes278
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Pat_s 25.6.2022 15:54:11
Adeel Habib ime pove vse
shark911 25.6.2022 17:24:00
Eee Habibi Habibi...upam da te v zaporu naštelajo,da ti nikoli več kej takega ne pride na misel...
© Copyright 1999-2021 Avtomanija