Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Ročni menjalnik je pomemben element čustvene povezanosti z avtom

BMW

BMW - Ročni menjalnik je pomemben element čustvene povezanosti z avtom
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.6.2022 2:24:00

BMW se ne bo odrekel ročnemu menjalniku.

Urša Prosenjak

Po navedbah Franka van Meela si je polovica kupcev, ki so doslej oddali naročilo za novi M2 kupe, izbrala ročni menjalnik. To so vozniki, ki si želijo povezanost in izziv, ki ju prinaša zmogljiv avto z ročnim menjalnikom.

»S tehničnega vidika ni veliko razlogov, da bi ga ohranili,« pojasnjuje. »Ročni menjalnik je težji, počasnejši in pomeni višjo porabo goriva. Toda pri kupcih je zelo priljubljen. Omogoča jim občutek povezanosti z avtom in z njim lahko pokažejo, kako krotijo zver. In v tem je bistvo. Zato ga želimo obdržati.«

Ročni menjalnik je trenutno na voljo le pri nekaterih modelih, predvsem za evropski trg, pa tudi tu se ponudba krči. A po mnenju van Meela je ključen za identiteto in poslanstvo znamke.

»Ljudje si želijo reči, da zmorejo obvladati zver. Če obstaja možnost, da lahko to pokažejo, potem želijo imeti to možnost, del tega pa je tudi ročni menjalnik,« nadaljuje. »To spada k čustveni privlačnosti naših avtomobilov.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil 25.6.2022 8:45:59
Bo držalo.
xrenaultx 25.6.2022 11:47:34
Točno tako, Ročni menjalnik ti da tisti pravi užitek v vožnji. Imam doma oba avtomatika in ročnega. Pa se vedno rajši usedem v svojega z ročnim.
skrivo 25.6.2022 15:37:25
Za nas ja, mladim pa dol visi za ročni menjalnik.
shark911 25.6.2022 17:20:48
Dobro je povedal,bravo! Avtomatika bi osebno izbral samo za v jutranjo gužvo,za vse ostale vožnje pa ročnega. Ni mi jasno samo,kako je lahko ročni menjalnik težji od avtomatika?
© Copyright 1999-2021 Avtomanija