Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Širitev proizvodnje zaradi velikega povpraševanja

Porsche

Porsche - Širitev proizvodnje zaradi velikega povpraševanja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.6.2022 1:27:00

Porsche je ta teden napovedal, da bo zaradi velikega povpraševanja začel proizvodnjo modela 718 v tovarni koncerna Volkswagen v Osnabrücku v Nemčiji.

Urša Prosenjak

»Tovarna z več blagovnimi znamkami v Osnabrücku je bila v preteklosti že preizkušen partner v naši proizvodni mreži Porsche,« pravi Albrecht Reimold, vodja proizvodnje in logistike pri Porsche AG. »Naši kolegi so bili odgovorni za dodatno proizvodnjo modelov Cayenne in 718 Cayman.«

Porsche kot razlog za to dodatno proizvodnjo navaja veliko povpraševanje po športnih avtomobilih s sredinsko nameščenim motorjem. V podjetju še dodajajo, da sprememba ne bo vplivala na število zaposlenih v glavni tovarni v Stuttgart-Zuffenhausnu, ki trenutno deluje s polno zmogljivostjo. Zadolžen za proizvodnjo tako modelov 718 kot 911, je obrat žrtev lastnega uspeha znamke.

Kot je izpostavil Reimold, to ni prvič, da se je Porsche obrnil na Volkswagnovo tovarno v Osnabrücku . Leta 2012 je proizvajalec avtomobilov naletel na popolnoma enako težavo in je tovarno prosil za pomoč pri proizvodnji kabrioletne različice avtomobila, ki je bil takrat znan preprosto kot Boxster.

Tovarna je tudi že pred tem pomagala pri proizvodnji delov za Porsche. V 60-ih letih prejšnjega stoletja so tam nastajale karoserije za kupe s trdo streho 356, v 90-ih pa za Porsche 968. Med letoma 1969 in1975 je tovarna izdelala tudi 115.000 enot modela 914.

»Veseli smo, da lahko črpamo iz teh dolgoletnih izkušenj in uresničimo čim več sanj naših strank o športnih avtomobilih,« je še dodal Reimold.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija