Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Obsežna naložba v Madžarsko tovarno

Audi

Audi - Obsežna naložba v Madžarsko tovarno
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.6.2022 1:39:00

Audi bo v svojo tovarno v Gyoru na Madžarskem vložil 301 milijon evrov v povečanje proizvodnje električnih motorjev za avtomobile. Naložbo je potrdil minister za zunanje zadeve in trgovino Madžarske Peter Szijjarto.

Urša Prosenjak

Čeprav so nekatere posebnosti načrta ostale neznane, je Szijjarto potrdil, da bo Audi prejel nepovratna sredstva v višini 21 milijonov evrov za pomoč pri širitvi tovarne, ki bo odprla 500 novih delovnih mest.

Elektromotorji, ki jih bo proizvajala tovarna, bodo vgrajeni v vse električne modele koncerna Volkswagen, ki temeljijo na mehanski platformi MEB. Proizvodnja naj bi se začela leta 2025.

Audi od leta 2018 proizvaja elektromotorje na Madžarskem, ki je za nemškega proizvajalca avtomobilov pomemben produktni trg. Lani je Audi v tej državi izdelal 171.000 vozil, zaposluje pa že okoli 13.000 delavcev. To je prispevalo k temu, da je Madžarska postala 20. največja izvoznica avtomobilov na svetu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija