Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Novi Nissan X-Trail za evropski trg prihaja septembra

Napoved

Napoved - Novi Nissan X-Trail za evropski trg prihaja septembra
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
2.8.2022 20:20:00

Po začetku prodaje na Japonskem pred nekaj dnevi bo Nissan evropsko različico nove generacije X-Traila premierno predstavil 6. septembra.

Urša Prosenjak

Japonska različica je na voljo samo v elektrificirani obliki, s hibridnim pogonom v različicah z dvokolesnim in štirikolesnim pogonom, predvidoma pa bodo enake pogonske možnosti na voljo tudi v Evropi.

Novi X-Trail je zgrajen na platformi CMF-C, hibridni pogon pa združuje 1,5-litrski bencinski turbo motor z drugo generacijo sistema e-POWER. Po navedbah proizvajalca je hibridni sistem zmogljivejši in tišji v primerjavi s svojim predhodnikom. 1,5-litrski motor z notranjim izgorevanjem ni povezan s kolesi in je tako le generator za elektromotorje.

Različice športnega terenca s štirikolesnim pogonom imajo električni štirikolesni pogon e-4ORCE z dvema elektromotorjema, podoben tistemu, ki ga uporablja popolnoma električna Ariya, ki ponuja izboljšano zmogljivost v vseh razmerah na cesti. X-Trail ima tudi tehnologijo e-Pedal Step, ki uporablja regenerativno zaviranje.

O evropski različici trenutno še ni znanega nič konkretnega, je pa na Japonskem novi X-Trail na voljo v 12 barvah, vključno s kardinal rdečo in petimi dvobarvnimi konfiguracijami. Notranjost vključuje 12,3-palčno digitalno instrumentno ploščo z dvema načinoma prikaza, 12,3-palčni zaslon na dotik in 10,8-palčni head-up zaslon. Na voljo sta različici s sedmimi in petimi sedeži, slednja ima po zagotovilu Nissana največji prtljažnik v segmentu. Oprema vključuje Nissan Safety Assist 360 s kamerami, radarjem in sonarjem, ki spremljajo okolje, ter dolg seznam polavtonomnih funkcij kot del Nissanovega paketa ProPILOT.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija