Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Lamborghini bo tudi v električni dobi ostal avto s čustveno komponento

Obljuba

Obljuba - Lamborghini bo tudi v električni dobi ostal avto s čustveno komponento
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
2.8.2022 20:56:00

Proizvajalec superšportnikov bo čustvenost tradicionalnega Lamborghinija prenesel tudi na svoje električne modele v neizbežni prihodnosti.

Urša Prosenjak

Bencinski navdušenci pogosto doživljajo električne avtomobile kot brezosebne naprave, do katerih ne morejo občutiti enake čustvene vezi, kot jo stkejo s svojimi tradicionalnimi avtomobili. Pri superšportnikih je ta komponenta še posebej pomembna, zato so pri Lamborghiniju naslovili tudi to težavo.

Do leta 2028 naj bi Lamborghini predstavil svoj prvi popolnoma električni model, a kot napovedujejo v podjetju, bodo njihovi avtomobili če vedno ohranili čustveno komponeno.

»Poudariti moramo, da bodo v prihodnosti Lamborghiniji še vedno čustveni avtomobili,« je povedal Lamborghinijev šef oblikovanja Mitja Borkert.

Generalni direktor Lamborghini America Andrea Baldi pa je poudaril: »Jasno je, da hibridizacija ne bo odvzela te vloge, ko gre za zvok, ki je pomemben aspekt celotne izkušnje vožnje. Pred nami je nekaj let, ko bo hrup še vedno prisoten pri vsaj treh naših modelih. To je ena od funkcij, ki jih obožujejo naše stranke. Mislim pa tudi, da se naši kupci zelo veselijo, da bodo videli, kako bo Lamborghini lahko DNK znamke, kot je naša, prenesel na električni avtomobil. Tako da me to ne skrbi preveč.«

Dodajajo še, da ima slog veliko vlogo pri Lamborghinijevi identiteti in da ne bo kmalu odstopanja od značilne oblike teh avtomobilov. »To je brezčasno. Naš oblikovalski DNK je tako drugačen od katere koli druge znamke. Na nek način izdelujemo vesoljske ladje,« je dejal Borkert.

Glede tega, kako se bo zvok proizvajalčevega značilnega 10- in 12-valjnega motorja razvil v električni dobi, je Borkert pripomnil: »Avtomobili bodo morda zveneli kot vesoljska ladja, kot stroj iz Vojne zvezd. Prepričan sem, da se bodo ti avtomobili še vedno dotaknili ljudi, le na drugačen način kot danes.«

Medtem prva polovica leta 2022 predstavlja najboljših šest mesecev v zgodovini Lamborghinija v smislu prodaje, prometa in dobičkonosnosti, s skupno 5.090 dobavljenimi enotami, uspeh pa bodo še okrepili trije novi napovedani letošnji modeli, Hurracan Sterrato in dve različici Urusa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija