Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Nico Rosberg že za volanom prve serijske Nevere

Rimac Nevera

Rimac Nevera - Nico Rosberg že za volanom prve serijske Nevere
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
4.8.2022 19:43:00

Prvi primerek Rimac Nevere je že pri svojem lastniku – svetovnemu prvaku Formule 1 leta 2016 in velikemu zagovorniku trajnostnega gospodarstva Nicu Rosbergu.

Urša Prosenjak

Rosberg se je za nakup Nevere odločil že pred dvema letoma, ko je v živo videl koncept C_Two, ki je kasneje kot serijski avto dobil ime Nevera. Obiskal je sedež Rimca na Hrvaškem in si iz prve roke ogledal najnovejši razvoj znotraj skupine Rimac.

En mesec po tem, ko je s proizvodne linije zapeljal nulti primer, avtomobil številka 000, ki bo ostal v lasti proizvajalca, je primerek z zaporedno številko 001 prospel v Monako k svojemu novemu lastniku. Za svoje vozilo je Nico izbral agresivno specifikacijo Batmobile, z zunanjostjo Stellar Black in notranjostjo iz črne alkantare. Prva Nevera bo obenem tudi prvi popolnoma električni hiperšportnik v kneževini Monako.

Nico Rosberg je bil del Rimacove poti, odkar je pred nekaj leti prvič osebno videl koncept C_Two – ki je nato postal Nevera. V vizijo Nevere je verjel že od vsega začetka.

»Odkar sem prvič srečal Mateja in razumel genialnost Nevere, sem vedel, da želim avto številka ena. Zame ta avto predstavlja čisto vse, kar bi si lahko želel. Predstavlja najboljšo inovativno tehnologijo elektrifikacije in jo prinaša v avto, ki je bil zasnovan dobesedno od začetka, da ne bo le neverjetno hiter – ali najhitrejši – ampak tudi res odličen za vožnjo. Komaj čakam, da vidim, kaj zmore,« je ob svoji novi pridobitvi povedal nekdanji šampion.

S 1914 konji lahko Nevera od 0 do 100 km/h pospeši v 1,85 sekunde in je bila na več svetovnih tekmovanjih priznana kot najboljši avto v svojem razredu.

Prvo leto proizvodnje Nevere je sicer že razprodano. Skoraj vse glavne komponente avtomobila so zasnovane in izdelane v Rimcu. Sestavljanje vozila traja približno pet tednov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija