Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Prihaja še zadnji pravi Audi RS6 Avant

Uradno

Uradno  - Prihaja še zadnji pravi Audi RS6 Avant
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
5.8.2022 10:39:00

Te dni mineva dvajset let odkar so pri Audiju na ceste poslali prvo generacijo super hitrega družinskega karavana. Po štirih generacijah je zdaj potrjeno, da je v načrtih že nova izdaja.

Peter Pirkovič Audi

Trenutno aktualni RS6 Avant, ki ga poganja štirilitrski V8 biturbo stroj s 441 kilovati in 800 Nm navora, bo naprodaj še dobri dve leti, kmalu za tem pa bo čas za novo generacijo, ki že počasi nastaja v Audijevih delavnicah v Ingolstadtu. To je v intervjuju za Wheels potrdil nekdanji šef Audija Sport in zdajšnji vodja razvoja pri Audiju, Stephan Reil. 

»Seveda je to prava usmeritev (hibridizacija), zato bo v naslednji generaciji ta avtomobil imel še več hibridizacije. To je naša pot do popolne elektrifikacije naših modelov,« med drugim pove Reil. Audi RS6 Avant C9, ki ga bo poganjal zmogljiv priključno-hibridni pogonski sklop, bo kupcem na voljo predvidoma konec leta 2025 oziroma v začetku 2026. Hkrati bo to zadnji družinski karavan opremljen s klasičnim motorjem. Izvedba C10 bo popolnoma električna.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija