Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Policijski Alpine na strehi v jarku

Francija

Francija - Policijski Alpine na strehi v jarku
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
6.8.2022 15:15:00

Pretirana hitrost in zmogljivost sta včasih preveč tudi za spretne voznike.

Urša Prosenjak

Francoski policisti so se v maju razveselili nove pridobitve. Floto službenih vozil je obogatila prva serija športnih kupejev Alpine A110.

Hitri športniki so bili predvsem namenjeni uporabi na avtocestah, kjer bi policistom pomagali loviti preprodajalce mamil in kršitelje prometnih predpisov. Alpine A110 odlikuje hitrost, saj s pomočjo turbobencinskega 1,8-litrskega štirivaljnika pospeši do stotice v le 4,5 sekunde, njegova najvišja hitrost pa je 250 km/h.

Toda vse ni šlo po načrtih. Le po nekaj mesecih v službeni floti se je eden izmed policijskih Alpinov znašel v rokah policista, kateremu sta zmogljivost avta v kombinaciji z zadnjimi pogonskimi kolesi bila prehud zalogaj. Na cesti v bližini Fresnes-en-Woevre je izgubil nadzor nad avtomobilom, ki je končal na strehi ob cestišču. K sreči se pri tem nihče ni poškodoval.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija