Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Najboljši bo letos domov odpeljal BMW-ja M3 Touring

Nagrada

Nagrada - Najboljši bo letos domov odpeljal BMW-ja M3 Touring
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
8.8.2022 8:11:00

V okviru dirkaškega vikenda v Veliki Britaniji so vodilni pri MotoGP-ju razkrili, kakšna bo nagrada ob koncu sezone za tistega, ki bo zbral največ točk na kvalifikacijah.

Peter Pirkovič Motogp

Letos bodo najboljšemu dirkaču predali ključe novega M3 Touringa Competition, ki je bil predstavljen konec junija na festivalu hitrosti v Goodwoodu. Ta ima pod sprednjim pokrovom vgrajen trilitrski twin turbo šestvaljnik s 375 kilovati moči (510 KM), ki je povezan z osemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, slednji pa moč razporeja na vsa štiri kolesa (xDrive). M3 Touring je s težo 1865 kilogramov še vedno brutalno hiter, saj odriv z mesta do 100 km/h traja le 3,6 sekunde, kar je desetinka manj v primerjavi z limuzinskim M3. Do 200 km/h zmore v 12,9 sekunde, najvišjo hitrost pa doseže pri 280 km/h.

V letošnji sezoni je boj za omenjeno nagrado zelo tesen, saj je v igri kar nekaj možnih kandidatov (Bagnaia, Martin, Espargaro, Zarco in drugi). Obenem velja spomniti, da je BMW že lep čas tesen partner kraljevskega motociklističnega športa, ki od leta 2003 najboljšim voznikom, v nagradnem skladu BMW M Award, podarja avtomobile. Največ do zdaj, kar sedem, jih je osvojil Marc Marquez, med dobitnike pa so se v preteklosti vpisali še Valentino Rossi, Casey Stoner, Jorge Lorenzo, Fabio Quartararo in drugi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija